Kontrolka abs zapala się po przekroczeniu 20km/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam mam vw golfa iv ,od jakiegos czasu zapala sie kontrolka abs po przekroczeniu 20km/h ale nie zawsze moje pytanie jest nastepujące czy czujnik jest brudny czy uszkodzony a moze to coś innego ,jeśli brudny to jak go wyczyścić pozdrawiam
Re: Kontrolka abs zapala się po przekroczeniu 20km/h
Przede wszystkim trzeba podłączyć pod komputer by zobaczyć na którym kole jest problem. Potem rozszyfrować kod błędu czy czasem czujnik się nie wys...al i dopiero wtedy najpierw przeczyscic. Jeśli nie pomoże to kabel któryś musi być uszkodzony
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Niestety to nie czujnik ,vag pokazuje bład 1276 ,kostka od sterownika abs przeczyszczona bezpieczniki na aku są ok ,co jeszcze moze byc przyczyna?
Sprawdź dokładnie wiązkę od ABS. Przeczyść i sprawdź każdy kabelek. Ostatnio tez mieliśmy wymieniać pompę ABS w audi A3, a okazało się, że jednak coś z wiązką było nie tak i objaw taki sam, ABS zapalał się po przekroczeniu danej prędkości.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Po kupnie miałem ten sam problem. Po podpięciu pod komputer wywalał błąd pompy ABS. Chciałem już naprawiać, ale z ciekawości przeczyściłem styki bezpieczników na akumulatorze, okazało się że styki były zaśniedziałe i problem ustał, polecam sprawdzić.