Pacjent to Passat B5 1.9 TDI AFN (98r.) - wtyczki jeszcze starego typu na okrągłe piny.
Po rozebraniu obudowy komputera i wyjęciu z niej sterownika ukazują się nam kolorowe wtyczki:
- biała
- żółta
- czerwona
- brązowa
- czarna
Widok mamy taki:
Ale jak odepniemy wtyczki od strony ECU (wtedy mamy cała wiązkę silnika odłączoną) to widok mamy następujący:
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi, od czego są te wtyczki - gdzie one idą do wnętrza auta?
Nigdzie w necie nie mogę znaleźć odpowiedzi a mam mały problem techniczny z tymi wtykami i chcę posprawdzać poprawność połączeń (ciągłość przewodów).
Wtyczki pod komputerem (ECU) - od czego są?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zerknij ... http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... 110&page=8" onclick="window.open(this.href);return false;
PS może napiszesz po co chcesz sprawdzać ów połączenia .... coś się z autem dzieje ?
PS może napiszesz po co chcesz sprawdzać ów połączenia .... coś się z autem dzieje ?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Mały gagatek
Re: Wtyczki pod komputerem (ECU) - od czego są?
Haki pisze:Zerknij ... http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... 110&page=8" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki za link ale kurcze tam jest trochę inny sposób połączeń - inne piny (konektory) i też są inaczej ułożone :/
Z autem wszystko OK ale w tych kolorowych kostkach piny nie siedzą zbyt dobrze i wypadają z nich przez co ostatnio miałem problem z odpaleniem auta. Chce zamienić te kolorowe wtyczki na inne, które będą mi gwarantowały pewny styk.
biała - do pedału gazu, czujnik stop i sprzęgła
żółta - np bezpiecznik bo tam idzie zasilanie dla sterownika silnika, manetka tempomatu
czarna - może iść np do licznika
brązowa - jeden pin tempomatu, jeden do licznika
żółta - np bezpiecznik bo tam idzie zasilanie dla sterownika silnika, manetka tempomatu
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Mały gagatek
Re: Wtyczki pod komputerem (ECU) - od czego są?
Super, wielkie dzięki za pomocgrg474 pisze:biała - do pedału gazu, czujnik stop i sprzęgła
Jesteś w stanie może podać info od czego jest poszczególny pin w tych wtyczkach? Albo źródło, gdzie jakiś schemat będzie? No chyba, że z głowy podałeś info - chylę czoła