Witam.
Myjnia zjadła mi antenę i straciłem całkowicie zasięg w radiu
Auto Golf IV 2003r hatchback TDI
Postanowiłem wymienić antenę, kupiłem na allegro tzw. płetwę RAKU, ale nic z tego, radio BETA nie łapie na niej zasięgu....
Wszystkie anteny na allegro maja jeden kabel wyjściowy, u mnie są dwa kable.
Dodam że kupiłem już dwie anteny i żadna się nie sprawdza, proszę Was o wsparcie, która z anten będzie pasowała???
Na podsufitce zaczepiony jest jeden kabel czarny jako antena drugi zaś szary prawdopodobnie od wzmacniacza antenowego... na forum nic nie znalazłem o takich antenach
Tak wygląda moja antena.
http://www.fotem.pl/data/mini/male_f812 ... 953e68.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;[/IMG][/URL]
Prosba o dobór anteny FM...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
viewtopic.php?f=14&t=505020" onclick="window.open(this.href);return false;
A co do dwóch przewodów to jeden to zasilanie wzmacniacza a drugi sygnałowy. Może nie do tego podłączasz...
A co do dwóch przewodów to jeden to zasilanie wzmacniacza a drugi sygnałowy. Może nie do tego podłączasz...
-
- Nowicjusz
Kupiłem antenę i próbowałem metoda prób i błędów dotykać po lutach na płytce, w jednym miejscu wzmacniacz załapał i radio zaczeło grać.
Przylutowałem do nowej anteny wzmacniacz, ale po przykręceniu do dachu przestało grać.
Zabieram się 3 raz za tą dziwaczna antenę i ciągle nie działa, dlatego najchętniej nabyłbym gotowy produkt....
P>S do czego służy nijaki separator antenowy???
Przylutowałem do nowej anteny wzmacniacz, ale po przykręceniu do dachu przestało grać.
Zabieram się 3 raz za tą dziwaczna antenę i ciągle nie działa, dlatego najchętniej nabyłbym gotowy produkt....
P>S do czego służy nijaki separator antenowy???
oryginalne radio vw ma wyjście sygnału wzmocnienia na przewód antenowy, a separator dla innych radyjek wypuszcza ten sygnałjacek-diesel pisze:P>S do czego służy nijaki separator antenowy???
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
W takim razie po co ten separator, skoro mam oryginał radio BETA???
Czyżby czekało mnie ASO???
Czyżby czekało mnie ASO???