Witam
Robię swapa w mojej A3. Licznik wkładam z golfa MK4, po przekręceniu zapłonu na fisie pokazały się komunikaty o braku płynu do spryskiwaczy, kończących się klockach itp.
W A3 nie miałem tych czujników, więc wszystko dołożyłem od dawcy. Kabelki pociągnięte do wnętrza i wszystkie "+" wpięte w odpowiednie piny zielonej wtyczki licznika, a "-" podpięte do wspólnej masy.
Niby wszystko wydaje się ok - po zalaniu zbiorniczka, wpięciu klocka itp. komunikaty się nie pojawiają.
Niestety po podpięciu pod diagnostykę i sprawdzeniu błędów, licznik wywala błędy wszystkich czujników - zwarcie do masy
Macie jakieś pomysły co to może być ?
Wszystkie czujniki - zwarcie do masy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=313881][b]Mój Golfik MK3[/b][/url] Zapraszam !
A3 ma inaczej pinologię licznika niż golf
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
A ja nie rozumię pytania, błędy jakich czujnków konkretnie?,bo nie ma czegoś takiego w błedach vag,,jak błąd czujnika klocków itp...,jest tylko komunikat na fisie.