Sterownik centralnego zamka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam Golfa IV 99rok elektryczne szyby z domykaniem wersja Variant. Kupiłem sterownik, czytam szukam i nic nie wiem. Z tego co wyczytałem wpinam otwieranie i zamykanie pod kolory zielono/czerwony i żółto/niebieski. Masa wiadomo. Kierunkowskazy szukam pod kierownicą i wpinam pod biało/czarny i zielono/czarny. Moje zapytanie: czy mogę się wpiąć w progu czy muszę w drzwiach , pod co najlepiej podpiąć 12V tak żeby było szybko no i żeby napięcie było , no i najważniejsze jaki kabel odpowiada za podłączenie opcji otwierania zamka w klapie tylnej bez reszty zamków bo mam tą opcję w sterowniku. Z góry dzięki.
Transport Wrocław z IV w składzie.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zamykanie i otwieranie to zazwyczaj kabel żółto/zielony i żółto/niebieski - musisz wpiąć w drzwiach
kierunki wpinasz gdzie chcesz (w progu, pod kierownicą, przy włączniku awaryjnych...przy kierunkach...)...ale pod czarno/zielony i czarno/biały a nie tak jak napisałeś - odwrotnie
Złącza plusowe masz pod przekaźnikami - czerwone ze stałym i żółte z plusem po stacyjce
kierunki wpinasz gdzie chcesz (w progu, pod kierownicą, przy włączniku awaryjnych...przy kierunkach...)...ale pod czarno/zielony i czarno/biały a nie tak jak napisałeś - odwrotnie
Złącza plusowe masz pod przekaźnikami - czerwone ze stałym i żółte z plusem po stacyjce
Okej a co z klapą bagażnika i czy te kable od sterowania w drzwiach nie idą od auta do drzwi ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie, znajdziesz je tylko i wyłącznie w drzwiachsidorboss pisze:czy te kable od sterowania w drzwiach nie idą od auta do drzwi ?
bagażnik też będzie się zamykał i otwierał
Ok co do drzwi. Ale mam sterownik z opcją otwierania samego bagażnika. Mam do tego wypuszczony kabel.