Problem z zakodowaniem nowego pilota.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Horvath
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z zakodowaniem nowego pilota.

Post autor: Horvath » śr lip 06, 2016 12:43

Kupiłem ostatnio zamiennik pilota do mojego golfa. Pilot działa na częstotliwości 433Mhz. Jest to pilot dwu-przyciskowy z diodą, a w środku jest elektronika 3 przyciskowa. Mój moduł komfortu to: "1C0 962 258 E" Próbuję zakodować go poprzez VAG-COM, wchodzę przez 35 - Centr Locks, nie 46 Central Conv. ponieważ nie mam elektrycznych szyb. Wybieram adaptację, pozycja 01, 1 - Test - Save, przytrzymuję przycisk na pilocie przez 1 sekundę. Daję done. Okienko się zamyka, pilot jest nie połączony, po sprawdzeniu błędów znajduje błąd:
01179 - Incorrect Key Programming
Próbowałem go zakodować manualnie bez komputera, czyli starym kluczykiem (w nim uszkodzona jest elektronika pilota) przekręcam zapłon, zamek przekręcam śrubokrętem w prawo, czyli zamykam (wyciągnięta wkładka, ponieważ grot jeszcze nie docięty) na 10 sekund. Przytrzymuję przycisk przez sekundę, puszczam na 2 sek. przytrzymuję znowu, wyłączam zapłon a pilot nadal nie działa. Samochód jest z końca 1997. Czy jest możliwość, że uszkodzony jest moduł komfortu? Czy można go wymienić na inny, czy musi to być moduł o takim samym oznaczeniu kodowym?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”