Witam
Problem z zamkiem rozpoczął się jakiś czas temu, nie mam pilota więc otwieram zawsze drzwi z kluczyka. Od pewnego czasu aby drzwi otworzyły się/zamknęły musiałem przekręcać kluczyk coraz bardziej w skrajne położenia, aż doszedlem do momentu w którym centralny zamek nie reaguje już w ogóle w drzwiach kierowcy, zamyka się on jedynie mechanicznie. Przy czym pozostałe zamki nie zamykaja się. Jednocześnie z tym problemem pojawil się problem z ryglowaniem drzwi od środka. Naciskając przycisk wszystkie zamki sie ryglują a bolec od kierowcy wziska się po czym odskakuje. Jeżeli zamknę drzwi kluczykiem od strony pasażera to wszystko jest ok, wszystkie zamki zamykają się łącznie z drzwiami kierowcy. Co moze być przyczyną nie działającego centralnego od strony kierowcy ?
Centralny zamek nie reaguje przednie prawe drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Uszkodzony zamek w drzwiach kierowcy...do sprawdzenia wiosełko przy wkładce (cześć która wchodzi do zamka)
Wkładka w pełni sprawna mechanicznie, tak jak pisałem wyżej, mechanicznie kluczykiem się zamykają, jednak centralny przy przekrecaniu nie reaguje