Wtyczka sondy lambda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wtyczka sondy lambda
może zacznijmy od tego jaki masz silnik, którą sondę chcesz wymienić? ...bo może mówisz o sondzie pod maską
Wtyczka sondy lambda
AEH, AKL, APF hmm duzo cześci jak kupowałem to pisało, że pasują do AKL więc chyba taki mam. Mogę to gdzieś w papierach sprawdzić ? w dowodzie rejestracyjnym na pewno nie ma.
Bayern ist Meister
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wtyczka sondy lambda
Tyle że AKL ma sondę w obudowie katalizatora więc trzeba wejść pod auta, pod maską nie ma nic do roboty.
Puszkę z wtyczką masz pod autem w okolicy fotela pasażera a sonda jest w katalizatorze.
Z lewarkiem będzie ciężko ale się da. Musisz tak podnieść auto by głowę mieć w okolicy lewarka zmiany biegów i jeszcze musisz tam włożyć ręce by odkręcić sondę.
Puszkę z wtyczką masz pod autem w okolicy fotela pasażera a sonda jest w katalizatorze.
Z lewarkiem będzie ciężko ale się da. Musisz tak podnieść auto by głowę mieć w okolicy lewarka zmiany biegów i jeszcze musisz tam włożyć ręce by odkręcić sondę.
Re: Wtyczka sondy lambda
Mam Leona z silnikiem Akl i sam wymienialem sondę.
Sonda jest widoczna pod maska.
Umieszczona jest na kolektorze wydechowym pod przepustnicą.
Wtyczka jest pod bakiem z prawej strony w plastikowej obudowie - tak to wyglada w Leonie.
Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
Sonda jest widoczna pod maska.
Umieszczona jest na kolektorze wydechowym pod przepustnicą.
Wtyczka jest pod bakiem z prawej strony w plastikowej obudowie - tak to wyglada w Leonie.
Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka