Komunikat OIL SENSOR WORKSHOP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Saviola, ty nic nie przepisuj bo uwalisz eprom. Sprawdź jak duży masz wsad, przyjrzyj się że struktura wsadu jest inna
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Komunikat OIL SENSOR WORKSHOP
No dobrze kolego, to co bym miał zrobić, żeby się tego pozbyć w końcu?
Wytapatalkowane P9L
LowSilverBora [AUTOMOBILE]
Wytapatalkowane P9L
- PiotrekG87
- Mały gagatek
- Auto: VW Bora
- Silnik: AKL
Masz 2 opcje
1) Szukasz wsadu do 820A i wgrywasz do licznika. W VDO można stosować zamiennie wsady 820, 821, 822 nie wiem czy w Motometer możesz zamienić. Jeśli znajdziesz tylko 820 (220 km/h, 7 tys), 820B (220, diesel), 820C (260 km/h, diesel) to można wtedy pogrzebać w eepromie i zmienić na 820A (najpierw trzeba będzie znaleźć komórki odpowiadające za prędkość i obroty)
2) Kupujesz VDO anglika można dostać za 30-50 zł. Tarcze mają inny kształt ale rozkład ikon jest podobny, możliwe, że da się przyciąć.
Możesz kupić dowolny 820, 821, 822 dam Ci wtedy mój wsad 820B z przerobionym eepromem na 822A (zrobiłem też wersję pod tarcze Sport Edition jakbyś chciał)
1) Szukasz wsadu do 820A i wgrywasz do licznika. W VDO można stosować zamiennie wsady 820, 821, 822 nie wiem czy w Motometer możesz zamienić. Jeśli znajdziesz tylko 820 (220 km/h, 7 tys), 820B (220, diesel), 820C (260 km/h, diesel) to można wtedy pogrzebać w eepromie i zmienić na 820A (najpierw trzeba będzie znaleźć komórki odpowiadające za prędkość i obroty)
2) Kupujesz VDO anglika można dostać za 30-50 zł. Tarcze mają inny kształt ale rozkład ikon jest podobny, możliwe, że da się przyciąć.
Możesz kupić dowolny 820, 821, 822 dam Ci wtedy mój wsad 820B z przerobionym eepromem na 822A (zrobiłem też wersję pod tarcze Sport Edition jakbyś chciał)
Mam możliwość zmiany eepromu, bo odczytałem plik i mam go na komputerze.
Wytapatalkowane P9L
Wytapatalkowane P9L
No niestety, od przedwczoraj szukam wsadu 1j0 920 820 Motometer, i nic z tego, wiec będę musiał żyć z informacją o niskim stanie oleju...
Wytapatalkowane P9L
Wytapatalkowane P9L
- PiotrekG87
- Mały gagatek
- Auto: VW Bora
- Silnik: AKL
Jak idą poszukiwania? Możesz szukać też wsadów od anglików 1J0920920. Ewentualnie od Passata B5 3B0920820 (w licznikach VDO można wgrywać zamiennie wsad z Passata i Golfa).
Nie wiem jak wygląda sprawa z licznikami 821, czy tam też jest wyłączony czujnik oleju.
Mógłbyś też oszukać licznik wpinając rezystor w odpowiedni pin wtyczki.
Nie wiem jak wygląda sprawa z licznikami 821, czy tam też jest wyłączony czujnik oleju.
Mógłbyś też oszukać licznik wpinając rezystor w odpowiedni pin wtyczki.