Witam
Mam sprawę dotyczącą oświetlenia kabiny. W drzwiach od kierowcy brakuje elementu za to odpowiadającego. Nie wiem, jak to się dokładnie fachowo nazywa, ale podejrzewam, że jest to jakiś stycznik czy coś w ty rodzaju. W pozostałych drzwiach każdy jest zakryty czarną gumą. Od kierowcy jest tylko - nazwę to - "gniazdo". Gdy drzwi są otwarte, wewnętrzna część tego stycznika, czy jak to tam się nazywa, wysuwa się, obwód elektryczny się zamyka, światło wewnątrz świeci. Gdy są zamknięte, światło świeci prze powiedzmy 3 czy 5 sekund i gaśnie. Chcę to uzupełnić ale nie wiem co mam nabyć Pomocy!
Pozdrawiam
Brak stycznika od oświetlenia kabiny w drzwiach kierowcy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Wyłącznik drzwiowy kierowcy, numer w/g VW: 6N0 947 563. Dokładnie tak, prosto i jasno a każdy sprzedawca będzie wiedział
Druga nazwa pod którą występuje, to "przełącznik do wyłącznika drzwiowego"; ale ta pierwsza jest zrozumiała.
Potrzebna będzie też uszczelka przełącznika drzwiowego, 1H0 947 565 - jeśli jej nie ma.
Druga nazwa pod którą występuje, to "przełącznik do wyłącznika drzwiowego"; ale ta pierwsza jest zrozumiała.
Potrzebna będzie też uszczelka przełącznika drzwiowego, 1H0 947 565 - jeśli jej nie ma.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Powszechnie zwany krańcówką, na allegro szrocie 5-15 zeta, nówka w ASO 3 dyszki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Urządzenie kupiłem w jednym ze sklepów powszechnie znanej w Polsce sieci
Jaki koszt? Nie pamiętam, ale nie jest to majątek.
Ja to określam(chyba podobnie jak w katalogu) "wyłącznik drzwiowy oświetlenia kabiny".
Element dawno temu nabyty, zainstalowany, działa. Tylko irytuje "brzęczenie" z okolicy "zegarów"(zestawu wskaźników) gdy włączone są światła pozycyjne lub mijania. ALE... Doczytałem w którymś z postów na tym forum który to przewód odpowiada za to brzęczenie. Przewód na pewno odłączę, bo mnie(i nie tylko mnie) przeszkadza.
Dziękuję za pomoc
Mimo, że minęło tak wiele czasu
Zasłużyliście na
Pozdrawiam!
Jaki koszt? Nie pamiętam, ale nie jest to majątek.
Ja to określam(chyba podobnie jak w katalogu) "wyłącznik drzwiowy oświetlenia kabiny".
Element dawno temu nabyty, zainstalowany, działa. Tylko irytuje "brzęczenie" z okolicy "zegarów"(zestawu wskaźników) gdy włączone są światła pozycyjne lub mijania. ALE... Doczytałem w którymś z postów na tym forum który to przewód odpowiada za to brzęczenie. Przewód na pewno odłączę, bo mnie(i nie tylko mnie) przeszkadza.
Dziękuję za pomoc
Mimo, że minęło tak wiele czasu
Zasłużyliście na
Pozdrawiam!
Staram się używać poprawnej polszczyzny.