1Z. Brak połączenia ecu z climatronikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam serdecznie.
Jestem w trakcje wrzucania climatronica do golfa.Mam podłączoną elektrykę według rozpiski z tego tematu;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=371569" onclick="window.open(this.href);return false;
Climatronic działa z tym że nie mam łączności z ecu.Została mi jedna niebieska mała wsuwka z biało siwym przewodem.
Jesli go połącze w to złącze;
to dzieją się cyrki.Nawet w silnikiem nie moge sie połączyć
Gdzie tą wtyczkę mam wpiąć? czy ma pozostąć nie podłączona
Jestem w trakcje wrzucania climatronica do golfa.Mam podłączoną elektrykę według rozpiski z tego tematu;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=371569" onclick="window.open(this.href);return false;
Climatronic działa z tym że nie mam łączności z ecu.Została mi jedna niebieska mała wsuwka z biało siwym przewodem.
Jesli go połącze w to złącze;
to dzieją się cyrki.Nawet w silnikiem nie moge sie połączyć
Gdzie tą wtyczkę mam wpiąć? czy ma pozostąć nie podłączona
Czy to na pewno ta niebieska kostka to diagnoza climatronika ,upewnij się czy ten przewód idzie do climatronika na pin 23 w kostce 28 pinowej . Oryginalnie na pinie 23 jest diagnoza z climatronikiem .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Witaj ten przewód idzie do tej kostki tylko że na pin 3 a nie 23. rozebrałem dzisiaj panel i okazało sie że 2 ścieżki są upalone.Zawiozłem go do kolegi żeby sprawdził czy coś jeszcze jest spalone oprócz tych ścierzek.
Kolega ma afn i ta niebieska kostka jest tam podłączona.Coś mi sie wydaje że uwalony będzie panel sterowania i jest jakieś zwacie że blokuje mi ecu.Trzeba będzie szukać innego panelu a to nie takie łatwe:)
Kolega ma afn i ta niebieska kostka jest tam podłączona.Coś mi sie wydaje że uwalony będzie panel sterowania i jest jakieś zwacie że blokuje mi ecu.Trzeba będzie szukać innego panelu a to nie takie łatwe:)
Jaka wersja panelu ? jak by co mam wersję "off" po konwersji na econ
Instalacja była w całości tak jak fabryka czy sztukowana ?
Instalacja była w całości tak jak fabryka czy sztukowana ?
machul333
panel z econ-em. wiązka z która idzie przez gródz to bo dajże 1,6 ale wszystko pasuje tak jak z tej rozpiski
panel z econ-em. wiązka z która idzie przez gródz to bo dajże 1,6 ale wszystko pasuje tak jak z tej rozpiski
jeryk10,
Nie wiem skąd masz schemat ale jest błędny
Diagnostyka jest na pinie T28a/pin 3
Do sprawdzenia masz diagnoze ale z pominięciem reszty systemów auta , musisz się wpiąc bezpośrednio w kostkę . Na moje to ktoś zrobił zwarcie na tym wejściu i upaliło ci panel więc bez drugiego raczej się nie obejdzie
Nie wiem skąd masz schemat ale jest błędny
Diagnostyka jest na pinie T28a/pin 3
Do sprawdzenia masz diagnoze ale z pominięciem reszty systemów auta , musisz się wpiąc bezpośrednio w kostkę . Na moje to ktoś zrobił zwarcie na tym wejściu i upaliło ci panel więc bez drugiego raczej się nie obejdzie
Re: 1Z. Brak połączenia ecu z climatronikiem
A co to znaczy że jest po konwercji? Sorki za głupie pytanie .Dzisiaj odebrałem swój od kolegi ktory go polutował bo były ścierzki popalone. Jak dalej bedzie lipa to go wezme od ciebie
machul333, schemat ok, mój błąd patrzałem na schemat climatronika w benzynie .
Swap instalacji z grupy VAG .
Re: 1Z. Brak połączenia ecu z climatronikiem
I pupa trza szukać nowego panelu. Oprócz ścieżek coś innego chyba się jeszcze spaliło