Padły cewki w 2.0 AZH i pytanie - kupować kompletny zestaw cewka z modułem czy same cewki bez modułu ( przełożyć mój stary moduł)?
Aktualizacja :
wymiana nie pomogła, auto dalej telepie. Jednak dziś znowu pogrzebałem i takie poczyniłem obserwacje. Po odpaleniu auto telepie jakby na 3 garach. 2 cylinder ma wypadający zapłon. Sprawdziłem na VAG, potwierdza wypadanie - ok 300 razy na 1000 obrotów. Na początku myślałem, że powróciła usterka, z przed 2 lat - padnięta cewka. Wymieniłem, ale nie pomogło.
Dziś znowu poobserwowałem auto i wychodzi, że telepie na benzynie, natomiast na gazie jest ok. Dla wykluczenia padniętej świecy lub przewodu pozamieniałem miejscami. 2 cylinder niezmiennie szwankuje. Na chwile odpiąłem też wtryskiwacz benzyny i chyba znalazłem winowajcę. Pytanie tylko jak potwierdzić, że to jest wtryskiwacz, a nie np zwarcie w zasilaniu wtyczki od tego wtryskiwacza? Można pomierzyć rezystancję na wtrysku?
Od razu zadam kolejne pytanie - czy wtryski od AZH i od AZJ będą zamienne ?
Diagnoza uszkodzonego wtryskiwacza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP