Witam,
Mam problem z wycieraczkami. Blokują się one sporadycznie i wtedy muszę dać maksymalną moc, aby ruszyły. Zazwyczaj dzieje się to na przecieraniu co kilka sekund. Na ciągłym się nie zdarza. Pióra wykluczyłem bo po podniesieniu problem dalej występuje. Problem występuje od dłuższego już czasu, ale miałem przerwę po tym, jak zdjąłem ramiona z mechanizmu. Zdjąć było bardzo ciężko, bo bardzo mocno trzymały, musieliśmy we 2 to zdejmować. dopiero po jakiś 10 min siłowania się i podważania puściły. spokój był jakieś 2, może 3 miesiące. Teraz znowu wrócił. Manetka wymieniona była na nową, więc albo to wina mechanizmu, albo silnika. Jakieś sugestie, porady w tej sprawie? Może to znowu rozebrać i potraktować mechanizm WD-40?
Blokujące się wycieraczki przednie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Rozebrać mechanizm na części pierwsze,wyczyścić sworznie z nalotu,ew.rdzy nasmarować smarem.Sprawdzić stan o-ringów.Może się okazać,że sworznie są tak zapieczone,iż będzie ciężko je wyjąć z tulejek.stingear pisze: Może to znowu rozebrać i potraktować mechanizm WD-40
Ostatnio zmieniony pn wrz 04, 2017 11:04 przez riccardoa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ogarnąć się udało dopiero dziś, bo wcześniej pogoda nie chciała współpracować. na wyniki jednak muszę trochę poczekać. Dam znać za kilka dni.