Nie działający tempomat ..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam
Mam taki problem, wczorał podłączyłem tempomat do mojego Golfa IV 1.9 TDI 110KM z 2001 roku. szystko bardzo ładnie, kabelki podpięte gdzie należy(tak mi sie wydaje, że podłączone są prawidłowo), kontrolka na liczniku się swieci, ale no nie działa. W internecie dużo pisze na temat podłączania i o vagu. Zrobiłem screeny co siedzieje w poszczególnych momentach. Mi sie wydaje, że chyba czujnik stopu do wymiany bo nic na vagu sie wtedy nie dzieje jak naciskam no ale światło z tyłu się zapala także czekam co wy macie do powiedzenia. Z góry dziekuje i pozdrawiam
Mam taki problem, wczorał podłączyłem tempomat do mojego Golfa IV 1.9 TDI 110KM z 2001 roku. szystko bardzo ładnie, kabelki podpięte gdzie należy(tak mi sie wydaje, że podłączone są prawidłowo), kontrolka na liczniku się swieci, ale no nie działa. W internecie dużo pisze na temat podłączania i o vagu. Zrobiłem screeny co siedzieje w poszczególnych momentach. Mi sie wydaje, że chyba czujnik stopu do wymiany bo nic na vagu sie wtedy nie dzieje jak naciskam no ale światło z tyłu się zapala także czekam co wy macie do powiedzenia. Z góry dziekuje i pozdrawiam
-
- Mały gagatek
Dodam, że jak hamulec nie jest wciśnięty to pokazuje podobnie 011
Ale światła STOPU normalnie działają..
Ale światła STOPU normalnie działają..
-
- VWGolf.pl Killer
Nic nie napisałeś o błędach czy jakieś są a czujnik stopu ma dwa obwody...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Mały gagatek
Błędów niema wiec niewiem co jest grane. A na 006 ciagle pokazuje 011 a czujnik mam juz w rękach
-
- Mały gagatek
Czujnik stopu chyba niema nic do tego bo go przeczyściłem i dalej to samo ..
-
- Mały gagatek
Jak najbardziej..jeszcze teraz sprawdzam czujniki i uj..czujnik sprzęgła chyba zepsułem bo na vagu juz nic nie pokazuje nawet jak sprzęgło naciskam.. Ohhhh ... -,-
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Ewidentnie coś z czujnikiem hamulca,cały czas go widzi wciśnięty,druga cyfra w okienku Cruise control,1powinna się pojawiać po wciśnięciu hamulca u ciebie wg.załączonych screenów jest cały czas.
Ostatnio zmieniony pt wrz 22, 2017 18:02 przez riccardoa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
Jechałem na przejażdzkę i nic mi nie szarpie, bo wyczytalem jak czujnik sprzegła zepsuty to moze szarpać..u mnie jest okej tylko, że na vagu nie pokazuje jak wciskam sprzegło po wyciągnięciuczujnika..
Dodam jeszcze jak wpinałem kabelki w kostke czarno białą to główną wtyczke nie wpiołem tam gdzie powinna być bo stwierdziłem ze nie trzeba skoro wystraczy tylko podpiąc przewody z idące z manetki .. od tego czasu auto po pierwszym odpaleniu na pierwszym biegu przez chwile niereaguje na gaz, myslicie to moze byc spowodowane tym, ze nie wpiolem tej wtyczki spowrotem z tymi pinami z manetki?
Dodam jeszcze jak wpinałem kabelki w kostke czarno białą to główną wtyczke nie wpiołem tam gdzie powinna być bo stwierdziłem ze nie trzeba skoro wystraczy tylko podpiąc przewody z idące z manetki .. od tego czasu auto po pierwszym odpaleniu na pierwszym biegu przez chwile niereaguje na gaz, myslicie to moze byc spowodowane tym, ze nie wpiolem tej wtyczki spowrotem z tymi pinami z manetki?
-
- Mały gagatek
No mi sie tez wydaje ze cos moze byc z tym czujnikiem hamulca.. no ale nawet jak go rozebrałem, przeczyscilem wlozylem spowrotem i dalej nic..inna sprawa z tym czujnikiem sprzegła, który po wyciągnięciu wql nie reaguje na wciśnięcie pedała
-
- Forum Master
Prawdopodobnie go uwaliłeś.Kamkalekaka pisze:inna sprawa z tym czujnikiem sprzegła, który po wyciągnięciu wql nie reaguje na wciśnięcie pedała
-
- Mały gagatek
Re: Nie działający tempomat ..
riccardoa pisze:Prawdopodobnie go uwaliłeś.Kamkalekaka pisze:inna sprawa z tym czujnikiem sprzegła, który po wyciągnięciu wql nie reaguje na wciśnięcie pedała
no jak go wyciskam to spowrotem wchodzi bez jakiegokolwiek naporu, tylko wkońcówce odskakuje ..
Hmm chyba zamówie czujniki sprzegła i stopu na allegro używki po 20zł najwyzej strace około 40zł .. przynajmniej będa mieć pewność, czy będa działąc
-
- Forum Master
Co było wcześniej podłączone,ma być podłączone.Kamkalekaka pisze:Dodam jeszcze jak wpinałem kabelki w kostke czarno białą to główną wtyczke nie wpiołem tam gdzie powinna być bo stwierdziłem ze nie trzeba skoro wystraczy tylko podpiąc przewody z idące z manetki ..
Kamkalekaka pisze: na allegro używki po 20zł najwyzej strace około 40zł .. przynajmniej będa mieć pewność, czy będa działąc
Ja tam na używkach bym takiej pewności 100% nie miał.
-
- Mały gagatek
Czujnik stopu musi byc dobry.. Bo podlaczalem go na każdy sposób przyglądając blaszki itp a na vagu bez zmian ciągle te 1 1 wiszą.. Czujnik sprzęgła naprawiłem. Juz odbija jak nalezy i na vagu tak samo.
Chyba zaro znowu dobiore się do wtyczki czarno fioletowej i podlacze wszystko.. Wsumie tylko ten brakujący pin co juz tam byl wpiety..
Chyba zaro znowu dobiore się do wtyczki czarno fioletowej i podlacze wszystko.. Wsumie tylko ten brakujący pin co juz tam byl wpiety..