Problem z sondą i wysokie obroty.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie fani VW! Jestem tu nowy i mam problem z golfem 4, silnik 1.6 SR. Moje auto odpala normalnie, równo chodzi ale problem jest ze sondą lambda, bo wyskakuje błąd 00525 niby, że jest zwarcie i przerwany obwód. Sprawdzałem bardzo dokładnie cały przewód co idzie od sondy do komputera itp. Nic nie jest przerwane ani nie robi zwarcie. Więc co to może być? Sondę kupiłem nową i błąd jest nawet jak ją odepnę od wtyczki. Przez ten błąd mam wysokie obroty na wolnym biegu. Obroty są równe i nie falują. Silnik gdy osiągnie temperaturę, to obroty spadają do 1000 lub 1100. Co to może być? Czy może być tak, że jakiś przekaźnik za to odpowiada? Proszę o pomoc!
W tym silniku zdarzało się, że sterownik silnika się uszkadzał własnie na sondę
Zieloo
-
- VWGolf.pl Killer
Wysokie obroty nie będziesz miał przez sondę , robiłeś adaptację przepustnicy,czujnik temperatury jak wskazuje na kompie jak się zagrzeje to samo co na blacie?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
W tym silniku sa dwie sondy jedna w kolektorze druga w kjatalizatorze pewnie wymieniales ta w kacie
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- VWGolf.pl Killer
A to zależy,bo i w tym silniku idzie też jedna sonda...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Czujnik był wymieniany i jest ok. Wydaje mi się, że ma jedną sondę, bo sprawdzałem i nic innego nie widziałem. Jakieś pomysły?
-
- VWGolf.pl Killer
zrobiłeś to co w pierwszym poście pisałem
Skoro podmieniłeś sondę na nową i sprawdziłeś wiązkę aż do sterownika silnika to wskazuje na uwalony sterownik silnika niestety. Skoro widzi zwarcie którego nie masz to.... chyba że licho sprawdziłeś...sprawdź pod kątem zwarcia pomiędzy przewodami we wtyczce. Sprawdź czy sterownik nie jest zalany wodą również wewnątrz...
Pewnie bez jego wyciągania się nie obędzie. Dobrze byłoby sprawdzić na jego pinach czy występuje te zwarcie które on widzi.