Problem z kluczykiem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Bushido416
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z kluczykiem

Post autor: Bushido416 » czw sty 18, 2018 23:51

Witam, ostatnio kupiłem VW Bore i z racji tego że jego kluczyk z pilotem był podrapany postanowiłem wymienić obudowę i kupiłem nową. Miałem zaokrąglone przyciski a kupiłem kwadratowe. Po przełożeniu tej zielonej płytki i włożeniu nowej baterii pilot nie działa. Drzwi otworzyłem kluczykiem manualnie i po włożeniu do stacyjki załącza się alarm. I teraz mimo otwartego samochodu jest dalej aktywny alarm, bo auta nie mogę zamknąć. Aha i mam tylko jeden kluczyk z pilotem. Jest jakiś sposób na zakodowanie kluczyka. Jak ktoś wie to proszę o pomoc. A i no przeszukałem Google i nic nie działa.
Z góry dzięki

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Problem z kluczykiem

Post autor: wesol » pt sty 19, 2018 00:11

Co ty nikt tego jeszcze nie robił na forum tego jeszcze nie będzie z dziesięć lat a może i dwadzieścia. Za nowe auto kupiłeś by klucze doprogramowywac.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

Awatar użytkownika
Garrison
Forum Master
Forum Master
Auto: Leon 5F Xperience
Silnik: CZCA

Problem z kluczykiem

Post autor: Garrison » pt sty 19, 2018 00:47

https://youtu.be/nU1c6d6q4U4" onclick="window.open(this.href);return false;

Tylko użyj do tego w pełni sprawnych drzwi.

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Problem z kluczykiem

Post autor: wesol » pt sty 19, 2018 01:02

Nawet jest jeszcze prościej. Wystarczy auto odpalić, zamknąć drzwi przekręcić ta wkładkę grotem lub jak na filmie po wyciągnięciu wkładki płaskim śrubokrętem zamknąć auto i wtedy kolejno wciskamy dowolny guzik w pilotach które chcemy doprogramowac. Doprogramowanie każdego pilota zakończy się sygnałem tego klaksonu i po temacie. Już parę razy przez przypadek doprogramowalem kluczyki od tourana.

Bushido416
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z kluczykiem

Post autor: Bushido416 » pt sty 19, 2018 10:24

Dzięki spróbuję tego sposobu mam nadzieję że pomoże

Bushido416
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z kluczykiem

Post autor: Bushido416 » sob sty 20, 2018 10:28

Udało się. Okazało się że zamek kierowcy szwankuje i zrobiłem to z zamkiem pasażera. Przekręciłem 3x kluczem w drzwiach w stronę otwarcia i potem przytrzymałem przycisk zamknięcia na pilocie i nacisnołem 3x przycisk otwarcia i się zakodował

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Problem z kluczykiem

Post autor: wesol » sob sty 20, 2018 10:42

Wystarczy zapłon w stacyjce potem tylko raz zamknąć zamek w drzwiach i raz guzik wcisnąć i już po temacie. Mnie denerwuje właśnie ta procedura bo dość często odpalam auto i zostawiam zamknięte by chodziło i się grzało. Wtedy wciśnięcie guzika w pilocie od tourana powoduje że golf podlapuje sygnał i już jest doprogramowany.

Awatar użytkownika
Garrison
Forum Master
Forum Master
Auto: Leon 5F Xperience
Silnik: CZCA

Re: Problem z kluczykiem

Post autor: Garrison » sob sty 20, 2018 12:25

wesol pisze:Wystarczy zapłon w stacyjce potem tylko raz zamknąć zamek w drzwiach i raz guzik wcisnąć i już po temacie. Mnie denerwuje właśnie ta procedura bo dość często odpalam auto i zostawiam zamknięte by chodziło i się grzało. Wtedy wciśnięcie guzika w pilocie od tourana powoduje że golf podlapuje sygnał i już jest doprogramowany.
Muszę zacząć przeganiać sąsiada gdy odpalam samochód, bo jeszcze jego pilot od Skody mi przypisze :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”