Dokad biegna przewody z zacisku 87F diesel skrzynki przekaznikow? Sa dwa czerwono-biale 4mm2. Na drugim koncu jest wyczka. Lecz nie wiem dokad powinna isc.
Silnik z czworki umiescilem w dwojce.
Czy to zasilanie bezposrednio z aku pod swiece zarwowe?
SWAP Przewod z zacisku 87F Diesel Skrzynka przekaznikow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie bezpośrednio...tzn że skrzynki już bezpośrednio ale pomiędzy aku a świecami jest jeszcze przekaźnik. Z aku idzie czerwony kabelek do złącza na spodzie skrzynki przekaźników...wewnątrz skrzynki jest połączenie z przekaźnikiem i dalej od przekaźnika do 87Fankonian7 pisze:Czy to zasilanie bezposrednio z aku pod swiece zarwowe?
Aktualnie utknalem na tym, ze z zacisku 87F biegna dwa przewody oba tego samego koloru na koncu ktorych jest dwupionowa wtyczka. Zas na skrzynce bezp. na aku nie bylo w ogole blaszki oraz zacisku pod swiece. Wczesniej byl tam automat jezeli ma to znaczenie.
Skrzynke przekaznikow mam wiec od nich w strone swiec powinno byc ok. Pytanie gdzie ta wtyczka ma byc wpieta.
Skrzynke przekaznikow mam wiec od nich w strone swiec powinno byc ok. Pytanie gdzie ta wtyczka ma byc wpieta.
Kupię: -nakładki na pedały audi TT,
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
W mk4 łączy się z instalacją silnikowa w plastikowym korytku na lewym nadkolu pod maską. Bezpiecznik o którym mówisz to pewnie od podgrzewacza - też świece tylko że trzy na króćcu wodnym...nie każde tdi to ma.