[inny] T4 2.5tdi gaśnie po sekundzie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
[inny] T4 2.5tdi gaśnie po sekundzie
Mam taki problem z ajt z 2002r. Odpalił i zgasł po sekundzie (i tak jest za każdym razem). Zacząłem szukać po bezpiecznikach i przepalił się bezpiecznik nr 3. - w sumie to jestem ciekawy za co on odpowiada w tym modelu - zgodnie z tabelami jakie posiadam to podświetlanie zestawu wskaźników, jednak nie zauważyłem aby coś przestało się u mnie wyświetlać/podświetlać. Do tego nie ma kontrolki od świec żarowych oraz nie można połączyć się VCDSem (z ecu i abs, z licznikiem się lączy). Niby wszystko wydaje się ok, a jednak samochód gaśnie po sekundzie uruchomienia - jakby immo. Gdzie szukać problemu?
-
- Forum Master
[inny] Re: T4 2.5tdi gaśnie po sekundzie
Tu immo jest w boxie obok licznika, po kombinacjach udało nawiazac sie komunikacje z ecu. Bład 17978. I teraz nie wiem co się stało bo pokasowałem błedy i nie pamietam juz czy probowałem uruchomić czy nie (tyle razy kombinowałem że niepamietam już kolejności) i zmieniłem licznik na inny. Proba rozruchu i śmiga (w t4 immo jest poza licznikiem). Myślałem ze licznik uwalony, ale wróciłem do poprzedniego i też silnik sie uruchamia i działa.