podłaczenie dodatkowego gniazda zapalniczki w bagazniku(bora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Lampart, nawet jeżeli nie to nie problem przerobić. Ostatnio komuś z forum (nie pamiętam komu) sprzedawałem gniazdo do Passka B5...15cm kabelka i kilka konektorów i mamy piękną przejściówkę
- DjSpot
- Mały gagatek
- Auto: VW Touran
- Silnik: BMN
Qto z którego roku masz Golfa?
Bo jakoś u mnie nie widze tej wtyczki.
a przydałoby się zrobić gniazdko.
Bo jakoś u mnie nie widze tej wtyczki.
a przydałoby się zrobić gniazdko.
Hi! I'm a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
- DjSpot
- Mały gagatek
masakra, ten sam rok, a takiej wtyczki nie mam. może to zależy od wersji wyposażenia?
- Qto
- _
- Kontakt:
po oznaczeniu silnika widać że ten sam rok (modelowy), obydwoje mamy APE który wychodził tyko w 2000 roku modelowymDjSpot pisze:ten sam rok
ja mam niby wersję BASIS tyle że trochę doposażoną...Climatronic, ESP, 1/2 FIS ... jeżeli gdzieś głębiej ta wtyczka nie wisi to najwidoczniej jej nie masz chociaż wydawało mi się że we wszystkich mk4 była ta wtyczka - o ile nie było gniazda fabrycznieDjSpot pisze:może to zależy od wersji wyposażenia?
- DjSpot
- Mały gagatek
też mam BASIS, ESP mam, 1/2 FIS obecne, klima ale manualna, no nic, ściągnę tapicerkę bagażnika, i zobaczę głębiej może gdzieś niżej będzie, teraz przez tą zaślepkę nad lampką nie widziałem jej.Qto pisze:ja mam niby wersję BASIS tyle że trochę doposażoną...Climatronic, ESP, 1/2 FIS
Tak to nie zobaczysz jej. Musisz ten plastik zwalić pomiędzy boczkami. Jak nikt nie uciął to będzie na pewnoDjSpot pisze:teraz przez tą zaślepkę nad lampką nie widziałem jej.
Czy gniazdo zapalniczki w kabinie jest takie samo jak to,które było montowane w bagażnikach ? Chodzi mi o to czy na takiej samej kostce jest podpinane ?!?? Bo nie mam gniazda w bagażniku,a chciałem podpiąc. Fabrycznie pociągnięta kostka jest.
Patrząc na jedno ze swoich zdjęc myślę,ze jednak gniazdo spasuje. (zdjęcie zapalniczki z popielniczki w aucie)
Re: podłaczenie dodatkowego gniazda zapalniczki w bagazniku(
gniazdo jest takie same jak i w zapalniczce malo tego zapalniczka jest tez taka sama tyle ze w boczku bagaznika jest taka wstawka plastikowa,pewwnie po to zeby nie latalo na boki i jest skrecana plastikowa nakretka,no i samo gniazdo ma zaslepke zabezpieczajaca .KoJ@K pisze:Czy gniazdo zapalniczki w kabinie jest takie samo jak to,które było montowane w bagażnikach ? Chodzi mi o to czy na takiej samej kostce jest podpinane ?!?? Bo nie mam gniazda w bagażniku,a chciałem podpiąc. Fabrycznie pociągnięta kostka jest.
- Qto
- _
- Kontakt:
Wtyczki są takie same, tylko w bagażniku mamy jeden pin wolny, nie ma kabelka od podświetlenia.
raczej żeby nie wyrwać gniazda z materiałowej tapicerki bagażnikairko pisze:jest taka wstawka plastikowa,pewwnie po to zeby nie latalo na bok
Lekki odkop. Sprawdzałem w moim golfiku no i niestety nie idzie znaleźć tejwtyczki. Zamierzam się kolejny raz przymierzyć do poszukiwań jej, ale podejrzewam równie mizerny efekt jak za każdym z poprzednich razów. Jeżeli łączy ona się z kablem prawej lampy to idąc wzdłuż niego nie znalazłem tej wtyczki.
Z tego też względu pojawia się pytanie. Jak to wszystko podłączyc żeby było po Bożemu? Jaki bezpiecznik w skrzynce za to odpowiada? Troche nie podoba mi się rozwiązanie z podpinaniem pod aku. Coś wewnętrznie mnie odciaga od takiego rozwiązanie.
Są jakieś alternatywy?
Z tego też względu pojawia się pytanie. Jak to wszystko podłączyc żeby było po Bożemu? Jaki bezpiecznik w skrzynce za to odpowiada? Troche nie podoba mi się rozwiązanie z podpinaniem pod aku. Coś wewnętrznie mnie odciaga od takiego rozwiązanie.
Są jakieś alternatywy?
- lukaszzzmk4
- Nowicjusz
A ja zaciekawiony tematem szukałem i nie było wtyczki... jednak jak trochę zdjąłem ten boczek to wystawał kawałeczek kabelka z pod osłony tej plastikowej w środku bagażnika wkładam paluchy a tam co? wtyczka do zapalniczki... te wtyczki które są na foto wyżej są identyczne jak te z przodu przy zapalniczce bo 3 dni temu rozbierałem plastiki z przodu bo polerowałem je więc jak ktoś ma wtyczkę to bez obaw pasuje...
Niestety jest różnica w grubości kabli mimo takich samych wtyczek;/ U mnie mimo zdjęcia osłon nie daje się znaleźć tej wtyczki. Nie sądzę zeby była gdzies dalej w przewodach, aż za lewą lampą...
Czy ktoś jakoś podpowie, gdzie to sensownie poprowadzić?
Czy ktoś jakoś podpowie, gdzie to sensownie poprowadzić?