Problem z regulacją elektrycznych lusterek.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pn mar 19, 2012 21:54

grg474, jabys ustawil najpierw prawe a potem lewe to synchronicznego nie bedziesz mial nigdy - nie o to chodzi w instrukcji. One zawsze ruszaja sie w ten sposob, nawet po odlaczeniu aku, sprawdzalem to dzisiaj. Z szybami moze i tak jest bo mam pewnie polamane przewody w gumie bo co jakisz czas mam bley w komforcie o niezrozumialym sygnale.
Przelozenie przelacznika nic nie da. W mk4 sterowanie L/R jest jednoprzewodowe, tak samo gora/dol, przod/tyl jest za pomoca jednego przewodu. Nawet na krotko podpinajac sie pod kostke przelacznika nie zrobisz tak by dzialalo samo lewe.

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » pn mar 19, 2012 22:08

agrala pisze:Przelozenie przelacznika nic nie da. W mk4 sterowanie L/R jest jednoprzewodowe, tak samo gora/dol, przod/tyl jest za pomoca jednego przewodu
mylisz się i to zasadniczo - wiem bo widziałem taka wersję - bez szyb z centralem i elektrycznymi lusterkami -
zerknij w schemat - tu wersja bez el. szyb rocznik 1998
Obrazek

a tak wygląda przełącznik lusterek do tego - 8 pin jakbyś nie zauważył http://allegro.pl/przelacznik-lusterek- ... 71010.html

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

bzl
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bzl » śr paź 19, 2016 21:00

Witam, odgrzeje kotleta może ktoś odpisze.
A mianowicie kupiłem golfa w którym sterowanie elektryczne lusterek steruje tylko lusterkiem prawym ale w taki sposób że jak przełączę na "L" to prawe lusterko steruje się jakby kopia lustrzana ;) Reasumując obojętnie czy wcisnę "L" czy "R" steruje prawym tylko w przeciwnych kierunkach a lewe muszę ustawiać odciskając paluchy na szkle. Jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr paź 19, 2016 21:33

tak, lewe lusterko nie działa - sprawdzić czy wtyczki siedzą poprawnie, ewentualnie zamienić silniczki w lusterkach miejscami aby upewnić się że to jego wina

reszta jest ok...bo normalnie ustawiając lewe lusterko, prawe także się przestawia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”