grg474, jabys ustawil najpierw prawe a potem lewe to synchronicznego nie bedziesz mial nigdy - nie o to chodzi w instrukcji. One zawsze ruszaja sie w ten sposob, nawet po odlaczeniu aku, sprawdzalem to dzisiaj. Z szybami moze i tak jest bo mam pewnie polamane przewody w gumie bo co jakisz czas mam bley w komforcie o niezrozumialym sygnale.
Przelozenie przelacznika nic nie da. W mk4 sterowanie L/R jest jednoprzewodowe, tak samo gora/dol, przod/tyl jest za pomoca jednego przewodu. Nawet na krotko podpinajac sie pod kostke przelacznika nie zrobisz tak by dzialalo samo lewe.
Problem z regulacją elektrycznych lusterek.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mylisz się i to zasadniczo - wiem bo widziałem taka wersję - bez szyb z centralem i elektrycznymi lusterkami -agrala pisze:Przelozenie przelacznika nic nie da. W mk4 sterowanie L/R jest jednoprzewodowe, tak samo gora/dol, przod/tyl jest za pomoca jednego przewodu
zerknij w schemat - tu wersja bez el. szyb rocznik 1998
a tak wygląda przełącznik lusterek do tego - 8 pin jakbyś nie zauważył http://allegro.pl/przelacznik-lusterek- ... 71010.html
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Witam, odgrzeje kotleta może ktoś odpisze.
A mianowicie kupiłem golfa w którym sterowanie elektryczne lusterek steruje tylko lusterkiem prawym ale w taki sposób że jak przełączę na "L" to prawe lusterko steruje się jakby kopia lustrzana Reasumując obojętnie czy wcisnę "L" czy "R" steruje prawym tylko w przeciwnych kierunkach a lewe muszę ustawiać odciskając paluchy na szkle. Jakieś pomysły?
A mianowicie kupiłem golfa w którym sterowanie elektryczne lusterek steruje tylko lusterkiem prawym ale w taki sposób że jak przełączę na "L" to prawe lusterko steruje się jakby kopia lustrzana Reasumując obojętnie czy wcisnę "L" czy "R" steruje prawym tylko w przeciwnych kierunkach a lewe muszę ustawiać odciskając paluchy na szkle. Jakieś pomysły?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tak, lewe lusterko nie działa - sprawdzić czy wtyczki siedzą poprawnie, ewentualnie zamienić silniczki w lusterkach miejscami aby upewnić się że to jego wina
reszta jest ok...bo normalnie ustawiając lewe lusterko, prawe także się przestawia
reszta jest ok...bo normalnie ustawiając lewe lusterko, prawe także się przestawia