podłaczenie dodatkowego gniazda zapalniczki w bagazniku(bora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zdejmij zaślepkę, wsadź rękę i wyciągnij wtyczkę
Panowie ja mam tą wtyczkę tylko że po lewej stronie od zapalniczki czy możliwe ,,że mam anglika ???
Odkopuję chce zamontować w bagażniku gniazdko, otworzyłem tą klapkę boczka z prawej strony i mam tą wtyczkę. Czy mógłby ktoś zarzucić linkiem z allegro jakie gniazdko kupić ? Tylko takie aby dało się ładnie zamontować.
Ok, znalazłem oryginalną http://allegro.pl/gniazdo-zapalniczki-z ... 26784.html" onclick="window.open(this.href);return false; tylko jak to zamontować ? Zrobić dziurę w boczku i co dalej ?
Ok, znalazłem oryginalną http://allegro.pl/gniazdo-zapalniczki-z ... 26784.html" onclick="window.open(this.href);return false; tylko jak to zamontować ? Zrobić dziurę w boczku i co dalej ?
Zrobic dziurke, zamontowac, podlaczyc i tyle. To gniazdko powinno miec taka plastikowa nakretke od wewnetrznej strony tapicerki, zeby sie dalo fajnie stabilnie zamocowac.
Aha, czyli odkręcam tą nakrętkę wkładam od przodu i od tyłu dokręcam nakrętkę do boczka bagażnika i się trzyma ? Czy ona jest podpięta pod ten sam bezpiecznik 15A ? Max moc urządzeń, które mogę podłączyć zarówno z przednią to 180W ?
- Qto
- _
- Kontakt:
takato pisze:Aha, czyli odkręcam tą nakrętkę wkładam od przodu i od tyłu dokręcam nakrętkę do boczka bagażnika i się trzyma ?
nie wiem co znaczy pod "ten sam"...ale bezpiecznik od gniazda z tyłu jest 30Aato pisze:Czy ona jest podpięta pod ten sam bezpiecznik 15A ?
Miałem na myśli pod ten sam co przednie gniazdo zapalniczki tam jest 15A ? Czyli pod tylną można podłączyć urządzenie z mocą 360W ? Czy bezpiecznik jest wsadzony w skrzynce ? I ostatnie pytanie czym najłatwiej zrobić taką dziurę w kształcie kółka w boczku ? W którym miejscu najlepiej zrobić tą dziurę ?
- Qto
- _
- Kontakt:
to trzeba jasno pisaćato pisze:Miałem na myśli pod ten sam co przednie gniazdo zapalniczki tam jest 15A ?
teoretycznie tak...ato pisze:Czyli pod tylną można podłączyć urządzenie z mocą 360W ?
takato pisze:Czy bezpiecznik jest wsadzony w skrzynce ?
otwornica, wiertło piórowe...ato pisze:I ostatnie pytanie czym najłatwiej zrobić taką dziurę w kształcie kółka w boczku ?
Dzięki Qto , ostatnie pytanie czy oryginalnie jest ona zamontowana tuż pod lampką ?
To chyba akurat jest najmniej wazne, jak planujesz z tego jakos czesto korzystac to montuj tak, zebys mial wygodne dojscie do niego i tyle.
Kupiłem gniazdko za grosze z Golfa IV, działa z oryginalnym okablowaniem teraz jedynie pozostaje mi zrobienie otworu.