Swiece żarowe - sterowanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
WItam,
Mam problem z moim Golfem silnik AAZ. Nastapiła awaria i przestały grzać świece żarowe. Poczatkowo myślałem że to wina przekażnika nr 104 - taki był oryginalnie w gnieździe. oczywiście w sklepie z cześciami dano mi przekaźnik 103 bo mg nich to on właśnie za to odpowiada. wiec żeby "nie kopać sie z koniem" wziołem i zainstalowałem. było dobrze przez jakiś czas i potem zaczeły się problemy. na 103 przestała świecić kontrolka świec żarowych a zaczęła kontrolka przegrzania płynu chłodzącego, potem przekaźnik rozwalił mi dwa akumulatory i się spalił podając prad na siwece bez przerwy. Kupiłem więc przekaźnik 104 w necie i włożyłem ale niestety nie ma porządanego efektu tzn nie daje prądu na świece, kontrolka się nie świeci.
proszę o pomoc
Mam problem z moim Golfem silnik AAZ. Nastapiła awaria i przestały grzać świece żarowe. Poczatkowo myślałem że to wina przekażnika nr 104 - taki był oryginalnie w gnieździe. oczywiście w sklepie z cześciami dano mi przekaźnik 103 bo mg nich to on właśnie za to odpowiada. wiec żeby "nie kopać sie z koniem" wziołem i zainstalowałem. było dobrze przez jakiś czas i potem zaczeły się problemy. na 103 przestała świecić kontrolka świec żarowych a zaczęła kontrolka przegrzania płynu chłodzącego, potem przekaźnik rozwalił mi dwa akumulatory i się spalił podając prad na siwece bez przerwy. Kupiłem więc przekaźnik 104 w necie i włożyłem ale niestety nie ma porządanego efektu tzn nie daje prądu na świece, kontrolka się nie świeci.
proszę o pomoc
Najważniejszy jest wybór
W garażu obecni:
VW Golf 1,9 GTD AAZ 55kW
Ford Mondeo 1,8 Duratec-HE CGBB 81kW
Fiat Seicento 1,1 187 A1.000 40kW
W garażu obecni:
VW Golf 1,9 GTD AAZ 55kW
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Wymień bezpiecznik świec żarowych koło skrzynki bezpieczników, osobne gniazdo, nietypowy o wartości 30 lub 50A (nie pamiętam ile jest w TD).
Dzieki ale niestety to nie takie proste. wszystkie bezpieczniki są ok.
z duzych bezpieczników jest tylko sterowanie pompą paliwa i wentylatorem.
No chyba ze ten bezpiecznik nie jest w ciągu pozostałych bezpieczników. sprawdze jutro w dzień
pozdrawiam,
z duzych bezpieczników jest tylko sterowanie pompą paliwa i wentylatorem.
No chyba ze ten bezpiecznik nie jest w ciągu pozostałych bezpieczników. sprawdze jutro w dzień
pozdrawiam,
Najważniejszy jest wybór
W garażu obecni:
VW Golf 1,9 GTD AAZ 55kW
W garażu obecni:
VW Golf 1,9 GTD AAZ 55kW
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Pisałem "obok skrzynki" - jest on przypięty w swoim osobnym gnieździe na prawej ściance na zewnątrz skrzynki; to nie jest jeden z 22 dwóch jednakowej wielkości bezpieczników w dolnym rzędzie. Możliwe jest natomiast, że ktoś przy innych pracach ze skrzynką, odpiął go i wisi sobie teraz na kablach gdzieś na prawo od skrzynki.
Witam,
NIestety nie znalazłem tego bezpiecznika wokół skrzynki. zdjąłem okalające skrzynkę plastiki i nawet wyciągnąłem całą skrznkę bezpieczników i nic nie znalazłem. może nie ma tam takiego bezpiecznika lub znajduje się gdzieś w komorze silnika?
NIestety nie znalazłem tego bezpiecznika wokół skrzynki. zdjąłem okalające skrzynkę plastiki i nawet wyciągnąłem całą skrznkę bezpieczników i nic nie znalazłem. może nie ma tam takiego bezpiecznika lub znajduje się gdzieś w komorze silnika?
Najważniejszy jest wybór
W garażu obecni:
VW Golf 1,9 GTD AAZ 55kW
W garażu obecni:
VW Golf 1,9 GTD AAZ 55kW
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Musi tam być, jest nieco większy od standardowych, dochodzi do niego i wychodzi z niego pojedynczy gruby przewód koloru czerwono-białego.
Prawy górny róg skrzynki bezpieczników. Ponad linią przekaźników, obok niego jest sterownik świec żarowych (podwójne złacze przekaźnika z numerem chyba 103. On załącza prąd na świece poprzez kolejny przekaźnik - numeru nie pamiętam ale jakoś na śdorku skrzynki bezpieczników.
Bezpiecznik jest wielki, ma około 3-4 cm szerokości i 0,5 cm wysokości. patrząc prostopadle.
Bezpiecznik jest wielki, ma około 3-4 cm szerokości i 0,5 cm wysokości. patrząc prostopadle.