problem z elektrycznymi szybami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam wszystkich milosników vw mój problem polega na tym ze zakupilem sobie vw golfa 3 1.8 se nie wiem co to oznacza a w sprawach elektryki głupieje gdy siade po strone pasarzera to szyba sie otwiera i zamyka przeloncznikiem a gdy usiade od strony kierowcy to nie moge nic zrobic szyby sie nie opuszczaja ani podnasza tylko w drzwiach cos cyka zero efektu co do otwarcia obu szyb ale gdy otworze szybe od strony pasarzera przeloncznikiem to moge zamknac szybe przeloncznikiem od strony kierowcy tylko ze obojetnie czy nacisne na dół czy na gore cos jest pomieszane tylko co nie wiem jak to wytłumaczyc z poczatku myslaem ze przeloncznik kierowcy ten podwojny jest zepsuty kupilem drugi ale to samo napiszcie mi bardzo prosze jak to moge samemu sprawdzic co jest zepute czy naprawic poniewaz siedze w angli a tu za byle glupote sie placi duzo jeszcze raz prosze pomocy
- Paweł Marek
- V.I.P.
Na wstępie obejrzyj kable w gumie wchodzącej do drzwi kierowcy. Często się tam łamią i zwierają. Jeśli nic nie znajdziesz pozostaje zdjęcie tapicerki z drzwi, oględziny wtyczki modułu czy nie zamokła i następnie szukanie ze schematem mniej lub bardziej żmudne, schemat znajdziesz na forum. Dopisz czy golf jest z kierownicą po lewej czy prawej,
Oraz czy nie było przeróbek typu instalacja z wersji angielskiej w golfie z kiera po lewej albo na odwrót.
Oraz czy nie było przeróbek typu instalacja z wersji angielskiej w golfie z kiera po lewej albo na odwrót.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Re: problem z elektrycznymi szybami
golf jest angielski i nie bylo zadnych przerubek kierownica jest po prawej stronie pozdrawiam