tylna wycieraczka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
tylna wycieraczka
nie dziala mi tylna wycieraczka . gdy ja wlacze to slychac przekaznik. na silniku jakie powinno byc napiecie?
w silniku tez cykanie slychac.
co jest grane?
ile kosztuje silnik?
golf mk3
w silniku tez cykanie slychac.
co jest grane?
ile kosztuje silnik?
golf mk3
tylna wycieraczka
na silniku powinno być napięcie takie jak akumulatora , tylko zauważ że silnik ma wyłącznik krańcowy w sobie , takie ślizgające się blaszki , może one nie mają styku , lub masz silnik zatarty , wszystko jest do zrobienia , po co kase wywalać
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tylna wycieraczka
ok 12Vmono_ pisze:na silniku jakie powinno byc napiecie?
to może mechanizm zapieczony...nie wiem jak to w mk3 wygląda ale tu masz poradę na przykładzie mk4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false;mono_ pisze:w silniku tez cykanie slychac.
tylna wycieraczka
witam ma problem z vw 4, 2000 rok nie dział mi tylnia wycieraczka mam pytanie po załączenu wyciaraczki ile powinno być plusów bo ja mam tylko jeden !
czy jest jeszcze po drodze jeszcze jakis przekaznik? sprawdzałem śilniczek na krótko i działa
czy jest jeszcze po drodze jeszcze jakis przekaznik? sprawdzałem śilniczek na krótko i działa
tylna wycieraczka
Warto rozebrać mechanizm wycieraczki (nie silnik a całą resztę) wyczyścić i nasmarować, bo lubi się tam nazbierać syfu.
tylna wycieraczka
witam zadałem pytanie co do vw 4 o wycieraczke tylnia tak wiec znalazłem przyczyne .
problem tkwił w module wycieraczki poprostu sie spalił ! pozdrawiam
problem tkwił w module wycieraczki poprostu sie spalił ! pozdrawiam
tylna wycieraczka
To może odświeżę temat wycieraczki zamiast zakładać nowy:
w jaki sposób bezpiecznie zdemontować tylną wycieraczkę, która przykorodowała się do ośki?
1. Tradycyjny WD40 poradził sobie z nakrętką, ale nie wnika między wycieraczkę a ośkę
2. Penetratorem zalewam i czyszczę od 2-3 dni i powoli wycieka rdza, ale nic się jeszcze nie ruszyło.
3. boję się mocniej uderzyć poprzecznie w ośkę, bo jest luźno przepuszczona przez tylną szybę (+ w uszczelce oczywiście, ale już czułem przy mocniejszym odginaniu jak się opiera o coś twardego)
4. boję się uderzyć wzdłuż, bo dysza spryskiwacza to jednak plastik
5. Ogrzać opalarką też nie można ze względu na uszczelkę i szybę...
Kończą mi się już pomysły :/ pomęczę się jeszcze trochę z wypłukiwaniem rdzy ale nie wiem czy to coś da.
w jaki sposób bezpiecznie zdemontować tylną wycieraczkę, która przykorodowała się do ośki?
1. Tradycyjny WD40 poradził sobie z nakrętką, ale nie wnika między wycieraczkę a ośkę
2. Penetratorem zalewam i czyszczę od 2-3 dni i powoli wycieka rdza, ale nic się jeszcze nie ruszyło.
3. boję się mocniej uderzyć poprzecznie w ośkę, bo jest luźno przepuszczona przez tylną szybę (+ w uszczelce oczywiście, ale już czułem przy mocniejszym odginaniu jak się opiera o coś twardego)
4. boję się uderzyć wzdłuż, bo dysza spryskiwacza to jednak plastik
5. Ogrzać opalarką też nie można ze względu na uszczelkę i szybę...
Kończą mi się już pomysły :/ pomęczę się jeszcze trochę z wypłukiwaniem rdzy ale nie wiem czy to coś da.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tylna wycieraczka
złap za ramię możliwie najbliżej ośki i siłowo przekręć w lewo tak jakby ramię było nakręcane...
...jest jeszcze opcja ściągacz, ale nie zawsze uda się jakiś dopasować żeby dobrze złapać
...jest jeszcze opcja ściągacz, ale nie zawsze uda się jakiś dopasować żeby dobrze złapać
tylna wycieraczka
Po 3cim dniu moczenia penetratorem udało się sposobem od Qto. Teraz czeka mnie płukanie ze smaru