przekaniźnik w module komfortu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
ostatnio wymieniłem moduł komfortu (jedna wtyczka) w moim golfie. W starym prawdopodobnie padł taki mały przekaźnik zamontowany na płytce w tym module. Czy ten przekaźnik można wymienić i ktoś to robił?
ostatnio wymieniłem moduł komfortu (jedna wtyczka) w moim golfie. W starym prawdopodobnie padł taki mały przekaźnik zamontowany na płytce w tym module. Czy ten przekaźnik można wymienić i ktoś to robił?
diesel power
Czy chodzi o przekaźnik NEC EN2 N9?Można go wymienić jeden odpowiada za oświetlenie wewnątrz auta
Re: przekaniźnik w module komfortu
http://elektroniksc.com.pl/index.php?sG ... ZEKA%ACNIK" onclick="window.open(this.href);return false;szatanus pisze:Tak chodzi o ten przekaźnik. Gdzie mogę go kupić?
Jednak ja mam inny przekaźnik NEC ET2F-N3 i nie mogę go znaleźć.
diesel power
Witam. Koledzy podrzućcie gdzie znajdę moduł komfortu w vw bora. Prawdobodobnie mam problem z przekaźnikiem oświetlenia wewnętrznego, tylko gdzie to jest zamontowane. Z góry dzięki za pomoc.
Pod kierą...Blokers pisze:Witam. Koledzy podrzućcie gdzie znajdę moduł komfortu w vw bora. Prawdobodobnie mam problem z przekaźnikiem oświetlenia wewnętrznego, tylko gdzie to jest zamontowane. Z góry dzięki za pomoc.
a czy vw bora 1.9 tdi 90 kM wogóle go ma, sory jestem początkujący. Ale dzięki
U mnie pomogło poprawienie lutów pod przekaźnikiem. Mimo, że wizualnie wyglądały ok.
Dzięki za podpowiedzi. Koledzy jakbyście podzrzucili jakieś foty jak się dobrać do tych plastików pod kiero, jak zaznazczyłem jestem początkujący a nie chciał bym ich zniszczyć. Dzięki z góry za wyrozumiałość dla początkujących i dobre rady.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Blokers, w innym temacie pytałeś o to samo i dostałeś odpowiedź Tydzień temu Więc przez tydzień nawet nie chciało Ci się zobaczyć w aucie o co chodzi.
Plastik przy bezpiecznikach jest na wcisk...reszta na wkręty. Schylasz się tam gdzie normalnie trzymasz nogi i widzisz trzy wkręty...po zdjęciu jednego plastiku pokaże się czwarty i będzie można zdjąć drugi plastik. Pod tymi plastikami będzie kolejny...odkręcasz wkręty (wszystkie są widoczne), zdejmujesz plastik i masz wszystko rozebrane
Plastik przy bezpiecznikach jest na wcisk...reszta na wkręty. Schylasz się tam gdzie normalnie trzymasz nogi i widzisz trzy wkręty...po zdjęciu jednego plastiku pokaże się czwarty i będzie można zdjąć drugi plastik. Pod tymi plastikami będzie kolejny...odkręcasz wkręty (wszystkie są widoczne), zdejmujesz plastik i masz wszystko rozebrane
Witam. Dobrałem się w końcu do tego modułu, znalazłem dwa zimne luty, poprawiłem je i moduł działał poprawnie ale niestety tylko przez godzinkę. Zmówiłem drugi co prawda używany ale zapewniano mnie że stan jego jest bdb, no niestety dalej mam te same objawy z oświetleniem jak opisywałem wcześniej. Zauważyłem że nie działa też piszczek pozostawionych świateł drogowych czy kierunkowskazów w module z poprawionymi lutami piszczek ten działał. Poradźcie co dalej robić gdzie szukać. Pozdrawiam
Witam. Wymiana zamków drzwi kierowcy i pasażera usuneło wszystkie moje problemy z oświetleniem wewnętrznym jak i podejrzewanym modułem. Dzięki wszystkim za podpowiedzi.