Zmiana kluczyka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ferdek_lublin
- Mały gagatek
Zmiana kluczyka
Mam taki maly problem, chcialbym kupic kluczyk scyzoryk do mojego golfa i mam kilka pytan, mam oryginalny alarm i centralny zamek. Kluczyk jaki posiadam ma w sobie dwa przyciski do otwierania i zamykania drzwi itp. Otoz gdybym kupil kluczyk scyzoryk z pelnym srodkiem tj. z cala elektronika itd to czy jest mozliwosc zaprogramowania go pod moj samochod i normalnego uzywania? Moj kluczyk dziala na pasmie 433 MHz i szukalem scyzoryka dzialajacego na tym samym pasmie. Czy do ewentualnego zaprogramowania wystarczy VAG-Com czy potrzeba co innego?? Ma ktos moze jakas instrukcje zaprogramowania immo i centalnego? Dodam ze golf jest z 98 roku wersja wyposazenia exclusive gti
Zmiana kluczyka
ferdek_lublin, przewertuj szukajke tu masz pierwszego z brzegu gotowca...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... a#p1698444" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie pamietam tylko czy we wszystkich rocznikach mozna tak "latwo" zaprogramowac.
pozdro
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... a#p1698444" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie pamietam tylko czy we wszystkich rocznikach mozna tak "latwo" zaprogramowac.
pozdro
ex: MK4 245 km/460nm
Re: Zmiana kluczyka
i tu pojawia się magiczne słowo "pin"
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
- ferdek_lublin
- Mały gagatek
Zmiana kluczyka
ferdek_lublin, pin trzeba zczytac (chyba vag-tacho jak dobrze pamietam z zegarow) . Jesli chodzi o samo, odpalanie z nowego kluczyka to jest Ci wlasnie potrzebny taki pin z zegarow, nowa pestka crypto (chyba ze kupiles nowy kluczyk a nie uzywke) i pozniej vag zeby przypisac nowy kluczyk ... Programowanie centralnego w nowszych rocznikach jest proste jak barszcz (porada podowana wczesniej) w Twoim nie wiem (nie chce mi sie szukac jak to sie robi).
Wnioski: z Twoich pytan wnioskuje ze nie posiadasz owego sprzetu wiec najlepszym rozwiazaniem wedlug mnie dla Cibie bedzie znalezienie kogos z Twoich okolic (f.regionalne) kto Ci to ogarnie za przyslowiowa flache badz podjechanie do elektryka/elektro mechanika od vag-ow i wydanie pewnie 50zl... Bo watpie zebys sam to zrobil skoro nie chce Ci sie nawet poszukac .
pozdro
Wnioski: z Twoich pytan wnioskuje ze nie posiadasz owego sprzetu wiec najlepszym rozwiazaniem wedlug mnie dla Cibie bedzie znalezienie kogos z Twoich okolic (f.regionalne) kto Ci to ogarnie za przyslowiowa flache badz podjechanie do elektryka/elektro mechanika od vag-ow i wydanie pewnie 50zl... Bo watpie zebys sam to zrobil skoro nie chce Ci sie nawet poszukac .
pozdro
Zmiana kluczyka
VAG-TACHO odczyta pin i dopisze transponderxander_88 pisze:pin trzeba zczytac (chyba vag-tacho jak dobrze pamietam z zegarow) . Jesli chodzi o samo, odpalanie z nowego kluczyka to jest Ci wlasnie potrzebny taki pin z zegarow, nowa pestka crypto (chyba ze kupiles nowy kluczyk a nie uzywke) i pozniej vag zeby przypisac nowy kluczyk ...
odczytanie i dopisanie to min. 100złxander_88 pisze:podjechanie do elektryka/elektro mechanika od vag-ow i wydanie pewnie 50zl...
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Zmiana kluczyka
rozumiem ze u Ciebie tyle kosztuje ? min. 100zl wiec nie chce wiedziec ile max. ... u mnie dorobienie gotowego ( z ich kluczykiem/pestka/grotem) kosztuje 140zl bez zadnych znajomosci itp. Ostatnio u kumpla byl magik (zgubiony kluczyk) wziol 50zl z dojazdem (nowy kluczyk kumpla) wiec troche wysokie te ceny ...norek111 pisze:odczytanie i dopisanie to min. 100zł
Zmiana kluczyka
Wysokie? u nas poniżej 250 nikt nie bierze,za zaprogramowanie nowego klucza,gdy brak starego.
Zmiana kluczyka
Przepraszam jesli kogos wprowadzilem w blad piszac:edzio pisze:Wysokie? u nas poniżej 250 nikt nie bierze,za zaprogramowanie nowego klucza,gdy brak starego.
Przepraszam tez ze nie mam domow w calej Polsce i nie mieszkam co tydzien gdzie indziej zeby wiedziec ile bierze kazdy "klucznik", za zaprogramowanie kluczyka.xander_88 pisze:wydanie pewnie 50zl...
pozdro
Zmiana kluczyka
xander_88, nikt nie pisał źle, ale za 50zł to nawet szkoda sprzętu rozwijać
nie wspominając nawet jeśli ktoś nie posiada żadnego kluczyka douczonego
nie wspominając nawet jeśli ktoś nie posiada żadnego kluczyka douczonego
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze