Problem z PIN do dorobienia pilota
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam taki problem posiadam vw golfa IV 1.9tdi i mam jeden kluczyk (scyzoryk) działa z niego zdalnie sterowany centralny zamek i odpalam auto. Dzisiaj bylem u goÃÂ
ÃÂcia co dorabia klucze wraz z pilotami. Po podlaczeniu jego kompa (jakies urzadzenie z kara chipowa ) nie mogl sie podlaczyc z kompem i zczytac PIN. Mowił ze mozliwe ze kostke mam walnieta zebym pojechal do jakiegos elektryka. Co to moze byc? Czy jest jakis inny sposob zeby dorobic tak kluczyk i pilota. Z jednym to az strach jezdzic. Dodam że odkrylem ze mam mieszany licznik ( cofniety) i nie moge skasowac dziennego przebiegu tym patyczkiem . Licznik jest z MFA i po zatym działa dobrze taki mi sie wydaje. Jest mozliwosc ze licznik jest uwalony nie nie mozna z niego odzczytac pinu? Dodam ze mialem robiona ostatnio diagnostyke silnika VAGiem i laczyl sie z kompem. Czy jesli wymienil bym licznik to co z tym centralnym zamkiem i moim pilotem . Idzie to jakos naprawic?
Ale raczej nie jest to spowodowane np. zepsutym licznikiem. Mam pytanie czy można do licznika wgrac nowe oprogramowanie ?
Re: Problem z PIN do dorobienia pilota
możnamadmac pisze:Ale raczej nie jest to spowodowane np. zepsutym licznikiem. Mam pytanie czy można do licznika wgrac nowe oprogramowanie ?
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
ułąmany plastik w licznikumadmac pisze:Dodam że odkrylem ze mam mieszany licznik ( cofniety) i nie moge skasowac dziennego przebiegu tym patyczkiem .
mowisz ze to raczej ulamany plastik ( ale on sie jakos trzyma ), zobaczymy czy 2 fachman od dorabiania kluczy sobie jutro z tym poradzi. Jak cos to jutro napisze co z tym dorobieniem klucza z pilotem
Re: Problem z PIN do dorobienia pilota
Albo brak "gumki "greg pisze:ułąmany plastik w licznikumadmac pisze:Dodam że odkrylem ze mam mieszany licznik ( cofniety) i nie moge skasowac dziennego przebiegu tym patyczkiem .
U mnie też jeden magik mówił że nie da rady, bo nie łączy, po czym inny w ciągu pół minuty zdarł pin bezpośrednio z licznika (wykręcając go) i powiedział że przez obd też by było, ale za długo by to trwało
czyli masz licznik boschShmatan pisze:powiedział że przez obd też by było, ale za długo by to trwało
aha to co z tym boshem bedzie problem. Zobaczymy ile czasu jutro gościowi zejdzie dam znac
dla mnie żaden - się okaże jaki fachowiecmadmac pisze:aha to co z tym boshem bedzie problem.
strasznie drogo - dorobienie grota 30zł odczyt pinu i zakodowanie kluczyka no dajmy nawet 150 czyli razem 180 - jeśli to kluczyk scyzoryk to jeszcze koszt kluczyka (wiadomo że nie nowy - cena 100-150zł) czyli razem 330zł - a gdzie jeszcze 120?madmac pisze:kluczyk i pilot dorobiony c 450zl