Błąd elektrycznych szyb ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie.
Mam problem z szybą od strony pasażera w swoim goferku.
Problem wygląda następująco:
Gdy otwieram szybę od strony pasażera przyciskiem od strony pasażera ładnie schodzi w dół nastomiast gdy chce ją podnieść w górę automatem to nie dochodzi do samej góry zostaje luka na pięść i spowrotem wraca do dołu zostawiając kawałek szyby nie schowany. Natomiast sytuacja inaczje wygląda jak robię to przyciskiem od strony kierowcy, wtedy wszystko łądnie śmiga nawet szyby od strony pasażera zamyka się bez problemu gdy zamykam ją od strony kierowcy. pozdro
Mam problem z szybą od strony pasażera w swoim goferku.
Problem wygląda następująco:
Gdy otwieram szybę od strony pasażera przyciskiem od strony pasażera ładnie schodzi w dół nastomiast gdy chce ją podnieść w górę automatem to nie dochodzi do samej góry zostaje luka na pięść i spowrotem wraca do dołu zostawiając kawałek szyby nie schowany. Natomiast sytuacja inaczje wygląda jak robię to przyciskiem od strony kierowcy, wtedy wszystko łądnie śmiga nawet szyby od strony pasażera zamyka się bez problemu gdy zamykam ją od strony kierowcy. pozdro
Hmm jeśli miałeś oryginalnie te szybki to wykluczam błędy montażowe. Jeśli zamykasz z automatu i włożysz rękę między szybę a rant to ta opadnie ( z dbałości o rączki ), dziwne że od strony kierowcy wszystko śmiga. Sprawdź na początek przewody w gumowej osłonie w drzwiach pasażera, i ewentualnie sam włącznik choć jak już wspominałem wygląda to dziwnie. Jak wszystko będzie ok to szukamy dalej.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
brateq, dzięki, sprawdzę to dziś i później napisze co i jak, szyby oryginalnie były założone.
Sprawdzałem dziś kabel wygląda że wszystko jest ok z nimi pod tapicerką też wszystko ok z kablami, przy okazji znalazłem mate to wygłuszania która spłynęła na dół drzwi
- Paweł Marek
- V.I.P.
Rozumiem że ta mata nie blokuje jakoś szyby? Zrób próbę programowania: wykręć wtyk z drzwi, po paru minutach podepnij na powrót, ostrożnie żebyś trafił pinami we wsuwki jest oznaczone czarna strzałką jak włozyć, i na włączonym zapłonie próbuj wykonać kilka pełnych zamknięć i otwarć szyby trzymając przycisk wciśniety jeszcze sekunde po zakończeniu każdego ruchu szyby.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
nie ma maty.Paweł Marek pisze:Rozumiem że ta mata nie blokuje jakoś szyby?
po tych czynnościach jest dalej to samoPaweł Marek pisze:Zrób próbę programowania: wykręć wtyk z drzwi, po paru minutach podepnij na powrót, ostrożnie żebyś trafił pinami we wsuwki jest oznaczone czarna strzałką jak włozyć, i na włączonym zapłonie próbuj wykonać kilka pełnych zamknięć i otwarć szyby trzymając przycisk wciśniety jeszcze sekunde po zakończeniu każdego ruchu szyby.
Hmm jeśli mówimy o MK3 to może podpiąć go pod Vag i zobaczyć czy nic się nie dzieje na elektronice bo nic innego już teraz nie przychodzi mi do głowy.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)