Komputer pokazuje ze maska i bagażnik są otwarte a są zamkni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Cześć w szystkim.
Mam taki problem, niestety na forum nic o tym nie znalazłem: na wyłączonym silniku komputer pokazuje mi ze maska i tylnia klapa są otwarte (wszystkie drzwi działaja dobrze) dopiero gdy przekrecam kluczyk by odpalić auto pokazuje ze wszystko jest pozamykane.
Auto jest wyposażone w alarm, nie wiem czy fabryczny.
Dziś odczyściłem krańcówke maski, nadal jest tak samo (nie wiem czy jest sprawna) może obie krańcówki są do wymiany?
Usterka nie przeszkadza w eksploatacji ale chciałbym by działało to prawidłowo, prosze o pomoc.
Mam taki problem, niestety na forum nic o tym nie znalazłem: na wyłączonym silniku komputer pokazuje mi ze maska i tylnia klapa są otwarte (wszystkie drzwi działaja dobrze) dopiero gdy przekrecam kluczyk by odpalić auto pokazuje ze wszystko jest pozamykane.
Auto jest wyposażone w alarm, nie wiem czy fabryczny.
Dziś odczyściłem krańcówke maski, nadal jest tak samo (nie wiem czy jest sprawna) może obie krańcówki są do wymiany?
Usterka nie przeszkadza w eksploatacji ale chciałbym by działało to prawidłowo, prosze o pomoc.
Piszesz o krańcówce od tego dokładanego alarmu??? a sprawdziłeś switche z zamku przedniej maski i tylnej klapy?? po otwarciu tylnej klapy świeci się w bagażniku światło??
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Ja nie wiem czy to jest dokładany alarm (dlatego dodałem zdjecie klucza, bo jest tam pilot i nie wiem czy to jest pilot fabryczny VW, chciałem by ktoś mi to powiedział).
A ta krańcówka ktorą czyściłem w przedniej masce myślę ze jest fabryczna, nie ma tam innej.
Po o twarciu tylniej klapy zapala sie żarówka w bagażniku, wiec krańcówka mósi być sprawna gdzie wiec szukać przyczyny? może trzeba poszukać błedów w komputerze, niestety nie mam kabla do podłączenia kompa
A ta krańcówka ktorą czyściłem w przedniej masce myślę ze jest fabryczna, nie ma tam innej.
Po o twarciu tylniej klapy zapala sie żarówka w bagażniku, wiec krańcówka mósi być sprawna gdzie wiec szukać przyczyny? może trzeba poszukać błedów w komputerze, niestety nie mam kabla do podłączenia kompa
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Zauważyłem że gdy auto jest odpalone to gdy otworze drzwi to momentalnie komputer pokazuje że maska jest otwarta i klapa tylnia tak samo, gdy zamkne drzwi to wszystko automatycznie sie zamyka. To tak jak by krańcówki maski i bagażnika reagowały automatycznie na krańcówki drzwi, ale co z tego jezeli i tak sam dla siebie to pisze, nikogo to nie interesuje
- wariat12233
- Ma gadane
czyściłeś ta w zamku????Taksówkarz pisze:A ta krańcówka ktorą czyściłem w przedniej masce myślę ze jest fabryczna
Ty montowałeś ten alarm?? może ten kto ci montował ten alarm połączył wszystkie sygnały w jeden i dlatego tak sie teraz dzieje
Spróbuj zamknąć drzwi i otworzyc maske, jak Ci sie zaświeci oświetlenie w środku tzn ze wszystkie sygnały są zmostkowane
- Taksówkarz
- Mały gagatek
wariat12233 dziekuje za pomysł to jest coś
ja nie montowałem tego alarmu, auto kupiłem 2 mieś temu i po mału je rozgryzam
dzis jest juz pozno, ale juto zrobie tak jak piszesz
ja nie montowałem tego alarmu, auto kupiłem 2 mieś temu i po mału je rozgryzam
dzis jest juz pozno, ale juto zrobie tak jak piszesz
- wariat12233
- Ma gadane
innego wyjścia raczej nie będzie, poszli na łatwizne i podpieli wszystko pod jeden kabel z centrali alarmu i sie zmostkowało........
Albo alarm kupiony za 30zł i miał tylko jeden kabel na sygnał z krańcówek
Albo alarm kupiony za 30zł i miał tylko jeden kabel na sygnał z krańcówek
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Gdy otwieram drzwi i wchodze do auta to pali sie na komputerze drzwi, maska i bagaznik (oczywiście zapala sie światło w środku).
Gdy siedze w środku, wszystko jest zamkniete otwieram maske to pali sie maska (światło w środku nie zapala sie).
Gdy otwieram bagaznik (zapala sie światło w środku) to na komputerze otwiera sie tez maska.
Dziś rano przed firmą przez omyłkowo zostawiłem zapaloną jedna górną lampke i co jakiś czas włączał sie alarm, czy to normalne?
Gdy siedze w środku, wszystko jest zamkniete otwieram maske to pali sie maska (światło w środku nie zapala sie).
Gdy otwieram bagaznik (zapala sie światło w środku) to na komputerze otwiera sie tez maska.
Dziś rano przed firmą przez omyłkowo zostawiłem zapaloną jedna górną lampke i co jakiś czas włączał sie alarm, czy to normalne?
- Taksówkarz
- Mały gagatek