Witam
Temat wałkowany setki razy ale tego czego chciałem się dowiedzieć nie ma...
Alarm sam mi sie załączał, pierwsze podejrzenie padło na mikrowyłącznik zamka w bagażniku ( nie świeciła lampka). Vag to potwierdził, że 4 ostatnie załączenia alarmu były z zamka klapy. Rozebrałem, niby wszystko czyste a nie działa. Odpiołem wtyczke, są tam 3 piny. Zwarłem środkowy z jednym bocznym i nic..... Zwarłem środkowy z drugim bocznym, zapaliło się oświetlenie w bagażniku i kontrolka w liczniku, pojawił się też komunikat na fisie że klapa otwarta.... I tu zaczyna sie moje pierwsze pytanie:
1. Szukając na forum znalazłem info ze 1 pin jest od kontrolki licznika, drugi od oświetlenia a ten trzeci to poprostu zasilanie. W takim razie dlaczego u mnie po zwarciu tylko dwóch pinów kontrolka i oświetlenie działają??????? Skoro działa na 2 pinach po co ten trzeci?????
mikrowyłącznik zamka klapy bagażnika mkIV kombi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- wariat12233
- Ma gadane
- wariat12233
- Ma gadane
Już wiem wszystko, metodą prób i błędów doszedłem do wniosku:
1-sygnał do lampki i na licznik
2-zasilanie
3-sygnał do alarmu
... i tu pojawia się następne pytanie.... Czy mogę 1 i 3 złączyć razem jako jeden pin?
Chce zamontować zwykły wyłącznik który bedzie po prostu łączył jeden obwód po otwarciu klapy
1-sygnał do lampki i na licznik
2-zasilanie
3-sygnał do alarmu
... i tu pojawia się następne pytanie.... Czy mogę 1 i 3 złączyć razem jako jeden pin?
Chce zamontować zwykły wyłącznik który bedzie po prostu łączył jeden obwód po otwarciu klapy
Uzupełnię temat... u mnie bez fabrycznego alarmu wygląda to tak:
1 - sygnał na licznik
2 - zasilanie
3 - sygnał do lampki
miałem wczoraj szczęście walczyć z niedziałającą lampką oświetlenia bagażnika, okazało się, że ugnił kabelek przy kostce w okolicach trzeciego światła stopu, w ogóle cała kostka była jakaś zielona. Ominąłem kostkę, polutowałem na stałe i działa , zamek miałem nowy (z ASO) , wymieniony parę miesięcy temu, bo w starym elektronika zzieleniała i zaczął mi cały czas otwartą klapę pokazywać
1 - sygnał na licznik
2 - zasilanie
3 - sygnał do lampki
miałem wczoraj szczęście walczyć z niedziałającą lampką oświetlenia bagażnika, okazało się, że ugnił kabelek przy kostce w okolicach trzeciego światła stopu, w ogóle cała kostka była jakaś zielona. Ominąłem kostkę, polutowałem na stałe i działa , zamek miałem nowy (z ASO) , wymieniony parę miesięcy temu, bo w starym elektronika zzieleniała i zaczął mi cały czas otwartą klapę pokazywać
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
miałem tak przez ponad dwa lata i nie zauważyłem żeby coś było nie tak...miałem uwaloną jedną ścieżkę w mikrostyku i do czasu wymiany poratowałem się mostkiem na tych dwóch pinachwariat12233 pisze:Czy mogę 1 i 3 złączyć razem jako jeden pin?
- wariat12233
- Ma gadane
dzięki panowie,
zamek wymieniony na nowy temat można zamknąć
zamek wymieniony na nowy temat można zamknąć