BORA tylna klapa się nie otwiera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
tylna klapa się nie otwiera. Przykladam rękę i nie zwalnia blokady i teraz pojawia się problem jak ją otworzyć. Z kluczyka otwiera i zamyka wszystkie drzwi, natomiast klapa nie reaguje w ogóle? Co robić.? W innych postach było coś że przewody które idą gdzieś z błotnika do przelotki i tu nie wiem o jaką przelotkę chodzi? czy to chodzi o harmonijkę gumową w której lecą przewody. ? Pomóżcie bo już mnie szlak trafia. Jednak co manualne cięgno od klapy to manualne.
Jak ją otworzyć.?????
tylna klapa się nie otwiera. Przykladam rękę i nie zwalnia blokady i teraz pojawia się problem jak ją otworzyć. Z kluczyka otwiera i zamyka wszystkie drzwi, natomiast klapa nie reaguje w ogóle? Co robić.? W innych postach było coś że przewody które idą gdzieś z błotnika do przelotki i tu nie wiem o jaką przelotkę chodzi? czy to chodzi o harmonijkę gumową w której lecą przewody. ? Pomóżcie bo już mnie szlak trafia. Jednak co manualne cięgno od klapy to manualne.
Jak ją otworzyć.?????
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
chodzi o przelotkę miedzy klapą a budą lubią tam popękać !! . ale stawiał bym na to że zepsuł sie czujnik w zamku tym który rygluje się na bolcu w tylnej belce . może też być tak jak u mnie zepsuł sie ten elektryczny silniczek który otwiera klapę takie białe ustrojstwo .
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
a z tyłu kluczykiem nie możesz otworzyć ?? powinna być taka opcja
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
W golfie czasem spada taki plastikowy łącznik w zamku i też nie można otworzyć klapy,może to to?
Re: BORA tylna klapa się nie otwiera
nie no własnie się nie da otwieraja się wszystkie rygle i zamykają a klapa się nie otwieramartinezz123 pisze:a z tyłu kluczykiem nie możesz otworzyć ?? powinna być taka opcja
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Acid pisze:nie no własnie się nie da otwieraja się wszystkie rygle i zamykają a klapa się nie otwieramartinezz123 pisze:a z tyłu kluczykiem nie możesz otworzyć ?? powinna być taka opcja
no tak tylko ja pytam , czy masz możliwość otwarcia klapy tylnej z kluczyka , czyli czy masz zamek w tylnej klapie , bo pewnie masz , otwórz rozbierz i sprawdź czy nie spadło ci te cięgiełko o którym pisał kolega wyżej
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
TEŻ MIAŁEM Z TYM PROBLEM, NAWALAŁ MIKROSTYK, A KLAPĘ OTWORZYĆ MOŻNA OD ŚRODKA, JAK ZŁOŻYSZ SIEDZENIA I WEJDZIESZ DO BAGAŻNIKA, NAPRZECIWKO ZAMKA OD WEWNĄTRZ JAST W TAPICERCE TAKA KLAPKA, JAK JĄ OTWORZYSZ TO ŁATWO OTWORZYSZ KLAPĘ POCIĄGAJĄC ZA DZWIGNIĘ
Bora dzis mnie troche zdenerowala. Najpierw ni z gruszki ni z pietruszki wlaczyl sie alarm przy zamknietych drzwiach, ale w srodku siedzieli pasazerowie, wiec auto nie bylo zamkniete, czyli alarm i centralka nie byly zalaczone. Wieczorem musialem schowac cos do bagaznika. Za pomoca pilota otworzylem auto. Drzwi sie odblokowaly, ale bagaznika nie dalo rady otworzyc. Przekrecilem wiec kluczyk i brak reakcji. Ponownie zamknalem i otworzylem auto za pomoca pilota. Bagaznik sie otworzyl. Niestety juz pozniej w zaden sposob nie dalo sie go zamknac. Brak reakcji na pilot i kluczyk. Zamek w bagazniku kaputt. Drzwi elegancko sie otwieraja i zamykaja, nawet jesli krece kluczykiem w zamku bagaznika. Jak dla mnie wyglada na awarie zamka w klapie. W Borze jest taki patent, ze bagaznik otwiera sie za pomoca takiego silownika. Nie ma typowej klamki, tylko trzeba reka nacisnac na plastikowy bajer, zalacza sie silniczek i otwiera sie klapa. Ten mechanizm tez nie daje znakow zycia.
Sprzedam kierownicę czteroramienną MK4 z poduszką - 100zl z gratisową wysyłką
Padnięty któryś z mikrowłącznikówportalboy pisze:wlaczyl sie alarm przy zamknietych drzwiach
Zablokowany siłowniczek . Mósisz rozebrać i wyczyścić siłowniczek - częsta awariaportalboy pisze:W Borze jest taki patent, ze bagaznik otwiera sie za pomoca takiego silownika.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=2&t=288469" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vw-passat.pl/showthread.ph ... aga%BFnika" onclick="window.open(this.href);return false;
Przyczyna tej awarii to przewaznie wyciek ze spryskiwacza . Spryskiwacz ma stać w miejscu nie kręcić się z wycieraczką .
Jeżeli spryskiwacz masz uszkodzony tu masz poradę
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false;
powodzenia
Ba.........................
szawello, dzieki za dobre rady, na pewno sie przyda Twoja pomoc. Czyli moze byc walniety mikrostyk w ktorys z drzwi, jesli alarm sie zalaczyl w chwili, gdy auto bylo otwarte? Czasem nie lapie mi zamykanie w lewych drzwiach kierowcy lub pasazera. Co do silowniczka w klapie, to postaram sie tam zajrzec i znalezc przyczyne. Jesli chodzi o nie zamykanie sie zamka z klucza, to za to bedzie odpowiedzialny ten silownik czy w klapie bagaznika tez jest jakis mikrostyk?
W Borze nie ma z tylu wycieraczki, wiec ostatnia teoria eweutnalnie w Golfie moze byc sluszna.
W Borze nie ma z tylu wycieraczki, wiec ostatnia teoria eweutnalnie w Golfie moze byc sluszna.
Ostatnio zmieniony ndz lis 07, 2010 13:50 przez Steryd, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem kiedyś taki przypadek w moim Golfie przemierzyłem silniczek odpowiadający za zwolnienie zamka od tylnej klapy i był na nim potężny spadek napięcia okazało się że wystarczyło tylko wyczyścić cały mechanizm, lubi się zasyfiać . Pozdrawiam
Mi alarm załączał sie ale jak alarm był uzbrojony, włączał się wskaźnik otwarcia klapy. Uszkodzeniu uległa wtyczka od czujnika otwarcia klapy, też był problem z otwarciem. Okazało się, że jeden z pinów wtyczki poprostu się ułamał.
Odłączyłem i jest ok ale brak podświetlenia bagażnika i kontrolka od otwarcia klapy nie działa.
Potrzebuję wtyczki, takiej jak ta niebieska na zdjęciu, jeśli jest ktoś w posiadaniu chętnie kupię za rozsądną kase.
[email protected]
Odłączyłem i jest ok ale brak podświetlenia bagażnika i kontrolka od otwarcia klapy nie działa.
Potrzebuję wtyczki, takiej jak ta niebieska na zdjęciu, jeśli jest ktoś w posiadaniu chętnie kupię za rozsądną kase.
[email protected]
Jestportalboy pisze:czy w klapie bagaznika tez jest jakis mikrostyk?
Ja myślałem o kombi okportalboy pisze:W Borze nie ma z tylu wycieraczki, wiec ostatnia teoria eweutnalnie w Golfie moze byc sluszna.
Ba.........................
Czy mikrostyk w zamku bagaznika jest taki sam jak w drzwiach? Wizualnie widze, ze powinien byc identyczny, ale wole zapytac, zanim sie zabiore za robote.