MK2 nie ładuje po zalaniu alternatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam golfa 1.6TD 1987r. Zalało mi alternator w nim olejem. Alternator ładował po przegazowaniu silnika, było ok. Teraz nie ładuje ( na zapalonym silniku mam 11,7V na klemach). Rozebrałem alternator, wymieniłem szczotki, umyłem go w benzynie. Założyłem i widzę że kontrolka od ładowania lekko przygasa w takt pracy silnika, gdy dodam więcej gazu trochę przygasa lecz dalej mruga w takt silnika. Co suię mogło stać z alternatorem
Szukam drugiej połówki... Moze byc 0.7l :-)
Regulator napięcia do Rozumiem, że przemyłeś wszystko w benzynie ale ekstrakcyjnej?
Kupię rurę powietrza i odpływ oleju do turbo K24
A da się jakoś zbadać działanie regulatora?
Szukam drugiej połówki... Moze byc 0.7l :-)
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
tak, zamienić z innym, najlepiej sprawnym nie wiem, czy da się prościej...
Operejszyn Golf II 1.3 NZ -> 3F "GT" in progresss
-
- Forum Master
- Kontakt:
Może być regulator a może być że którąś diodę trafiło i puszcza w obie strony - efekt na kontrolce taki sam i brak ładowania.
Regulator - jak kolega wyżej pisał( mam inne sposoby ale nie podam gdyż można spalić alternator). Diody - można sprawdzić zwykłym multimetrem.
Wstępnie czy nie rozładowuje samoczynnie aku(prąd zwrotny) a dalej to tylko po demontażu.
Regulator - jak kolega wyżej pisał( mam inne sposoby ale nie podam gdyż można spalić alternator). Diody - można sprawdzić zwykłym multimetrem.
Wstępnie czy nie rozładowuje samoczynnie aku(prąd zwrotny) a dalej to tylko po demontażu.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...