brak swiateł mijania

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
nigaz 1.3
Nowicjusz
Nowicjusz

brak swiateł mijania

Post autor: nigaz 1.3 » pt cze 10, 2011 23:36

witam ! mam pytania która kostka jest odpowiedzialna za swiatła mijania ? chodzi o to ze coś z manetką od migaczy sie działo i przestały działać światła długie a dziś drogowe mijania wszystko inne dział świeci bezpieczniki dobre ,wyczytałem ze jakaś kostka jest tylko nie wiem która bo jest ich parę ?? a włącznik w dobry jest ! proszę o pomoc rano jadę w trasę i po nocy mam wracać a elektryk no w najgorszym wypatku!

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

brak swiateł mijania

Post autor: Zico63b » sob cze 11, 2011 11:44

To jest to samo, te same kolory i układ:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=405918" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
nigaz 1.3
Nowicjusz
Nowicjusz

brak swiateł mijania

Post autor: nigaz 1.3 » pn cze 13, 2011 11:05

ok czyli jak przy manetkach biało-czarny z żółtym połączę to będą mijania! tylko pytanie nastałe czy normalnie włącznikiem będę włączał i wyłączał ????????????

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

brak swiateł mijania

Post autor: Zico63b » pn cze 13, 2011 11:08

Ojej! To jest na próbę w celu ustalenia czy włącznik klawiszowy wydaje prąd na manetki, by nie kupować zbędnie części.
Na stałe tak jeździć nie można bo Kolega ma reflektory na żarówkę H4, w której nie mogą się świecić razem drogowe i mijania - a tak połączone - to mijania by nie gasły na drogowych, byłyby wszystkie razem!
Tak połączone, po włączeniu klawisza na ostatnią pozycję - mijania by pracowały bez względu na przełączanie manetki: z drogowymi i same!
Takie połączenia są możliwe w Golfach 3 z lampami typu mijania+drogowe

Awatar użytkownika
nigaz 1.3
Nowicjusz
Nowicjusz

brak swiateł mijania

Post autor: nigaz 1.3 » śr cze 15, 2011 16:49

więc tak! po łączyłem na krotko biało czarny z żółtym i świecą mijania włącznik swiateł działa poprawnie ! w manetce natomiast są tylko migacze ,długich nie da się włączyć bo rozleciało się całe to suwadło które odpowiada za włączenie i wył. nich! I wychodzi na to ze manetka (pają) jest uszkodzona nie działa do wymiany! PYTANIE BRZMI CZY MOGĘ tak jeżdzić czy coś się popali ??????

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

brak swiateł mijania

Post autor: Zico63b » śr cze 15, 2011 19:30

Ja bym tak nie jeździł: do manetek dochodzi przecież stały i niczym nie zabezpieczony plus oraz masa, nie wspominając o przewodach "funkcyjnych" - też będących pod napięciem. No, nie polecam! :hmm:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”