Witam
kupiłem światła dzienne z automatycznym wbudowanym włącznikiem / wyłącznikiem
i nie wiem gdzie podłączyć je , nic nie dosłałem instrukcji , ale wiem że trzeba podłączyć żółty pod światła pozycyjne + ,czarny do do masy akumulatora oraz biały pod sygnał plusowy w zapłonie i tu mam problem ponieważ kabli jest tyle nie wiem pod jaki mam się podpiąć w zapłonie , czy jest możliwość gdzieś w skrzynce bezpieczników się podpiąć
oto schemat podłączenia:
a to moja skrzynka bezpiecznikowa może dorady ten biały gdzieś po depnąć w skrzynce bezpiecznikowej w miejsce gdzie jest sygnał plusowy w zapłonie bo z tym to mam problem bo nie wiem gdzie podpiąć ten kabel
tutaj znalazłem instrukcje
http://www.google.pl/url?sa=t&source=we ... jg&cad=rja
do mojego golfa v ale dotyczy to świateł hela z przekaźnikiem i gdzie podpinać może sposób instalacji podobny ale ja nie rozumiem
GOLF V Pomoc w instalacji świateł dziennych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
ja montowałem u siebie w Mk5 dzienne, prąd po włączeniu zapłonu znalazłem w skrzynce bezpieczników w komorze silnika w tym miejscu
w zaznaczonym miejscu było pusto, włożyłem tam bezpiecznik do którego na wyjściu dolutowałem kabelek od dziennych
na forum golfa piątki omawialiśmy ten temat, zresztą powyższe foto jest z mich postów http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... &start=120" onclick="window.open(this.href);return false;
w zaznaczonym miejscu było pusto, włożyłem tam bezpiecznik do którego na wyjściu dolutowałem kabelek od dziennych
na forum golfa piątki omawialiśmy ten temat, zresztą powyższe foto jest z mich postów http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... &start=120" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: GOLF V Pomoc w instalacji świateł dziennych
zamontowałem według schematu w skrzynce bezpiecznikowej , puste miejsce F43 z wykorzystaniem bezpiecznika podłączam kabel biały czyli ten gdzie powinien iść + do zapłonu , następnie żółtym kablem podpinam się pod kabel świateł pozycyjnych (szaro-czarny kabel) czyli + pozycyjnych no i czarny kabel od dziennych do masy akumulatora
przekręcam kluczyk - światła dzienne się świecą , włączam pozycyjne światła dzienne gasną , włączam mijania światła dzienne gasną czyli jest tak jak powinno
teraz uruchamiam pojazd światłą w pozycji '' 0 '' dzienne się świecą jest ok , włączam pozycyjne dzienne się świecą ale słabo to samo jest z mijania włączam mijania dzienne się świecą ale słabo czyli tak nie powinno być co prawda przy uruchomionym silniku po włączaniu pozycyjnych/mijania świecą się dzienne ale słabo czy jest sposób na to żeby się nie świeciły w ogóle
przekręcam kluczyk - światła dzienne się świecą , włączam pozycyjne światła dzienne gasną , włączam mijania światła dzienne gasną czyli jest tak jak powinno
teraz uruchamiam pojazd światłą w pozycji '' 0 '' dzienne się świecą jest ok , włączam pozycyjne dzienne się świecą ale słabo to samo jest z mijania włączam mijania dzienne się świecą ale słabo czyli tak nie powinno być co prawda przy uruchomionym silniku po włączaniu pozycyjnych/mijania świecą się dzienne ale słabo czy jest sposób na to żeby się nie świeciły w ogóle
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Sposób jest, musisz zmienić plus sterujący gaszeniem DRL na jakiś inny. Miałem to samo, tyle że w Borze. Różnica w podłączeniu jest taka, że ja się wpinałem w kostkę przy włączniku świateł.
ja wpinam się w kabel koło wtyczki czyli dolutowuje ten ze świateł dziennych, mówisz że jak wepnę się w sam środek wtyczki tam gdzie idzie pozycyjny nie będzie problemu? , sprawdzę to
podpiełem się także pod kabel mijania efekt tak że pozycyjne się świecą z dziennymi a mijania słabo przy uruchomionym silniku , jakby mijania się ogóle nie świeciły to by było ok ale nadal jest żle bo przy zmianie na mijania dzienne się słabo świecą
podpiełem się także pod kabel mijania efekt tak że pozycyjne się świecą z dziennymi a mijania słabo przy uruchomionym silniku , jakby mijania się ogóle nie świeciły to by było ok ale nadal jest żle bo przy zmianie na mijania dzienne się słabo świecą