1Z identyfikacja kabli w komorze silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, stałem się posiadaczem toledo z silnikiem 1Z.... jest trochę zdekompletowany z przodu i mam problem z identyfikacją poszczególnych kabli. Bardzo proszę o pomoc, najlepiej jak by się znalazł ktoś kto by mi wysłał na @ zdjęcia szczegółowe zakamarków silnika [najlepiej z toledo]. a może znajdzie się ktoś kto mi wyślę jakąś świeżą ETKE na cd za pobraniem?
daje tu zdjęcia przewodów co do których mam wątpliwości. Za pomoc z góry dziękuje!
Zdjęcie 1
Zdjęcie 2 [chodzi mi o czerwoną wtyczkę-ta niżej jest od termometru]
Zdjęcie 3
Zdjęcie 4 [wiem ze ten przewód po lewej idzie do kompresora klimy]
Zdjęcie 5
Zdjęcie 6
Zdjęcie 7 [podciśnienia]
Zdjęcie 8
daje tu zdjęcia przewodów co do których mam wątpliwości. Za pomoc z góry dziękuje!
Zdjęcie 1
Zdjęcie 2 [chodzi mi o czerwoną wtyczkę-ta niżej jest od termometru]
Zdjęcie 3
Zdjęcie 4 [wiem ze ten przewód po lewej idzie do kompresora klimy]
Zdjęcie 5
Zdjęcie 6
Zdjęcie 7 [podciśnienia]
Zdjęcie 8
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
ssarna1, wentylator to zdjęcie nr1
dudasz, jutro ci podpowiem bo mam wyciągnięty silnik 1z mk3 :] z plasterkami na przewodach do czego idą :] jeśli uda się odczytać pomogę
dudasz, jutro ci podpowiem bo mam wyciągnięty silnik 1z mk3 :] z plasterkami na przewodach do czego idą :] jeśli uda się odczytać pomogę
Re: 1Z identyfikacja kabli w komorze silnika
dzięki! dzisiaj kupiłem czujnik który idzie w gumową rurę od temperatury - według ETKI w serwisie wyszło ze ma mieć 4 piny, a ja nie mam takiej wtyczki luźnej którą by do niego pasowała.... mowa o czujniku 107*C/112*Candrew-ziom pisze:ssarna1, wentylator to zdjęcie nr1
Ciąg dalszy proszenia o pomoc!
6 to pewnie podgrzewane spryskiwacze
5 nie jest to przypadkiem wzbudzenie alternatora?
ze zdjęcia 8 3 pinowa wtyka pewnie do osuszacza jeśli jest klima
5 nie jest to przypadkiem wzbudzenie alternatora?
ze zdjęcia 8 3 pinowa wtyka pewnie do osuszacza jeśli jest klima