Pada akumulator po przejechaniu 1km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam taki problem, gdy rano odpalę samochód odpala normalnie i jadę jakieś 1km i nagle zgasa, gdy chce odpalić to akumulator jest całkiem padnięty, gdy odpalę na pych już jest normalnie i można jechać do następnego dnia i powtórka.
Ładowanie jest 14v więc ok sprawdzone po odpaleniu na pych niestety ale postaram się w najbliższym czasie sprawdzić jakie jest zaraz po odpaleniu.
Gdzie w takim razie leży problem ?
Mam taki problem, gdy rano odpalę samochód odpala normalnie i jadę jakieś 1km i nagle zgasa, gdy chce odpalić to akumulator jest całkiem padnięty, gdy odpalę na pych już jest normalnie i można jechać do następnego dnia i powtórka.
Ładowanie jest 14v więc ok sprawdzone po odpaleniu na pych niestety ale postaram się w najbliższym czasie sprawdzić jakie jest zaraz po odpaleniu.
Gdzie w takim razie leży problem ?
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Sprawdź ładowanie po odpaleniu...może coś ze wzbudzeniem alternatora jest nie tak
-
- Użytkownik
- Auto: Skoda Rapid Liftback 1,0TSI 110KM MY2019
- Silnik: DKRC
- Kontakt:
A może jest problem z masą. Posprawdzać wszystkie kable, połączenia.
Skoda Rapid Liftback 1,0TSI MY 2019, Ambition+Audio+Sunset
Dzisiaj aku po wczorajszej trasie 50km nawet nie wstał. Został wymieniony na 74Ah póki co jest ok ale zauważyłem że nie świeci kontrolka ładowania akumulatora po przekręceniu kluczyka
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
więc bardzo możliwe, że...popo333 pisze:zauważyłem że nie świeci kontrolka ładowania akumulatora po przekręceniu kluczyka
wpisz w szukajkę co trzeba, ta podpowie jak zdiagnozować i jak walczyć z usterkąQto pisze:coś ze wzbudzeniem alternatora jest nie tak
-
- Mały gagatek
prawdopodobnie to mostek prostowniczzy a najbardziej to diody wzbudzenia ktore sa w tymze mostku polecial w alternatorze i dlatego nie zapala sie kontrolka i raz jest wzbudzenie i laduje a raz nie
miałem to samo i nie opłaca sie wymieniac mostka za dużo roboty lepiej kupic na szrocie gdzies używany alternator za 50pln i po sprawie