Witam,
Posiadam VW Golfa 4 1.9 tdi na pompo-gnoju, który od jakiegoś czasu zaczął się sypać.Auto odpala normalnie, chodzi śicznie na wolnych obrotach, ale tylko do momentu kiedy zostanie włączona klima.
Po włączeniu klimatzacji (słychać cyk) oboty silnika na wolnych szaleją, skaczą od 500 - 900. Klimatyzacja sprawna i chłodzi. Obroty szaleją tylko na wolnych.
Po podłączeniu pod VCDs'a nie pokazuje błędów.
W pozycji silnik, bloki pomiarowe = 002 zamiasta 111 (kiedy klimatyzacja jest włączona) mam 011. Gdy jest wyłączona jest 010 - tak jest prawidłowo, po włączeniu powinny wskoczyć 111, a jest tylko 011
Czy wie ktoś może czym jest to spowodowane...??
Dodam, że użyłem funkcji szukaj i nie znalazłem rozwiązania na podany problem.
Pozdrawiam
VW GOLF 4 TDI 115KM 2001 rok falują obroty po włączeniu kli
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
VW GOLF 4 TDI 115KM 2001 rok falują obroty po włączeniu kli
prawidłowa wartosć to 111 czyli 0 - brak podwyższonych obrotów dla włączonego ukłądu klimatyzacji - sprawdzić połączenie ze sterownikiem wentylatorów i panelem climatronika
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- bombel1191
- Mały gagatek