Światła przeciwmgielne, jakie prawidłowe działanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
WITAM
Pytanie wyda się pewnie banalne, ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Mam oryginalne halogeny w reflektorach (golf IV) i:
- przy jednym pociągnięciu włącznika włączają się halogeny z przodu
- przy następnym pociągnięciu (2 stopień) włącza się tylne p.mgielne, ale przednie gasną.
Najprawdopodobniej nie jest to prawidłowe działanie, bo nie ma możliwości włączyć ich jednocześnie.
Z góry dzięki za sugestie.
Grzegorz
Pytanie wyda się pewnie banalne, ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Mam oryginalne halogeny w reflektorach (golf IV) i:
- przy jednym pociągnięciu włącznika włączają się halogeny z przodu
- przy następnym pociągnięciu (2 stopień) włącza się tylne p.mgielne, ale przednie gasną.
Najprawdopodobniej nie jest to prawidłowe działanie, bo nie ma możliwości włączyć ich jednocześnie.
Z góry dzięki za sugestie.
Grzegorz
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Tak jest - to nieprawidłowe łączenie bo na drugiej pozycji przednie muszą świecić nadal. Albo uszkodzony przełącznik, albo przerabiany z wersji bez przednich.
Re: Światła przeciwmgielne, jakie prawidłowe działanie
Podpinam się bo nie chcę zakładać nowego wątku.
U mnie nie świeci przednie przeciwmgielne (ori VW) od strony pasażera. Sprawdziłem bezpieczniki, żarówki (kupiłem nowe, obie 100% sprawne), zamieniłem też na chwilę miejscami przekaźniki 53 - dalej nie świeci. Dopiero na koniec zauważyłem, że w prawym reflektorze chyba brakuje jednego kabelka.. :
Reflektor od strony kierowcy:
i pasażera:
To jak to ma być w końcu? Mają świecić oba czy były różne wersje?
U mnie nie świeci przednie przeciwmgielne (ori VW) od strony pasażera. Sprawdziłem bezpieczniki, żarówki (kupiłem nowe, obie 100% sprawne), zamieniłem też na chwilę miejscami przekaźniki 53 - dalej nie świeci. Dopiero na koniec zauważyłem, że w prawym reflektorze chyba brakuje jednego kabelka.. :
Reflektor od strony kierowcy:
i pasażera:
To jak to ma być w końcu? Mają świecić oba czy były różne wersje?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
były wersje że świeci lewy halogen...a były takie że świeci prawyRaveN pisze:To jak to ma być w końcu? Mają świecić oba czy były różne wersje?
Oczywiście obydwa mają świecić...weź kawałek kabelka i zobacz czy halogen się zaświeci jak dasz na masę śrubkę która go mocuje
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Qto, a skąd śrubka ma mieć mase, przecież odblysnik jest plastikowy
najlepiej podepnij sie pod brązowy przewód w lampie i będzie działać.
najlepiej podepnij sie pod brązowy przewód w lampie i będzie działać.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jakby śrubka miała masę to by halogen świecił bez brązowego kabelka...napisałem żeby kabelkiem podał masę pod tą śrubkęWaqa pisze:Qto, a skąd śrubka ma mieć mase, przecież odblysnik jest plastikowy
...ale oczywiście można też normalnie zarobić kabelek z konektorkiem i zrobić "normalnie"
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
źle zrozumiałem to co napisałeś myślałem że chcesz dać od żarówki do śrubkiQto pisze:...napisałem żeby kabelkiem podał masę pod tą śrubkęWaqa pisze:Qto, a skąd śrubka ma mieć mase, przecież odblysnik jest plastikowy
"
tak czy inaczej, dwa rozwiązania są poprawne
Założyłem z jednej strony konektorek, z drugiej podłączyłem się do masy w lampie i wszystko działa jak należy
Qto, Waqa - dzięki Panowie
Teraz zostały mi jeszcze krańcówki w drzwiach i oświetlenie bagażnika (ale to w innym wątku).
Qto, Waqa - dzięki Panowie
Teraz zostały mi jeszcze krańcówki w drzwiach i oświetlenie bagażnika (ale to w innym wątku).