Lamka w drtzwiach kierowcy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam golfa IV 1999r i mam z nim mały problem.
Mianowicie chodzi o to że lampka w drzwiach kierowcy raz się zapala a raz NIE po otwarciu drzwi. Jeżeli lampka w drzwiachsię nie zapali to i niedziała sygnał włączonych świateł, gdy lampka w drzwiahc się zapali to i działą sygnał od włączonych świateł. A oświetlenei wnętrza zawsze się zapala po otwarciu dzwi kierowcy nieważna czy lampka się pali czy też nie.
Wiecie co to może być ?
Dodam że zamek z 2 miesiace temu wymieniłem na nowy bo stary mi się całkowicie rozleciał
Z góry dzięki za pomoc
Mam golfa IV 1999r i mam z nim mały problem.
Mianowicie chodzi o to że lampka w drzwiach kierowcy raz się zapala a raz NIE po otwarciu drzwi. Jeżeli lampka w drzwiachsię nie zapali to i niedziała sygnał włączonych świateł, gdy lampka w drzwiahc się zapali to i działą sygnał od włączonych świateł. A oświetlenei wnętrza zawsze się zapala po otwarciu dzwi kierowcy nieważna czy lampka się pali czy też nie.
Wiecie co to może być ?
Dodam że zamek z 2 miesiace temu wymieniłem na nowy bo stary mi się całkowicie rozleciał
Z góry dzięki za pomoc
VW Golf IV 1.9 TDI 110KM
Kupię TUNEL ŚRODKOWY DWA Elementy w kolorze szarym do Golfa IV.
Wszystkie Propozycję proszę składać na PW lub GG: 8228398.
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
podłącz vaga
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
normalna rzecz. jezeli zapali sie sie kopertówka w drzwiach to brzeczek od świateł będzie działał , bo moduł widzi otwarte drzwi i na odwrót. temat milion razy poruszany na forum. poszukaj pod hasłem mikrostyk lub zimne luty.
Prawie napewno masz problem z czujnikiem w drzwiach. Możesz go potraktować WD czasem pomaga.
Bez dymu nie ma ognia... TDI
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Pewnie wlozyles zamek ktory byl nowy i kosztowal jakies 80zl.
Te zamienniki sa tandetne.
Te zamienniki sa tandetne.
agrala
Za zamek dałem prawie 200zl nie byl to zamiennik
W temacie zapomniałem jescze napisać że podobny problem mam również z szybami elektrycznymi. Gdy wyłanczam silnik i zostawiam kluczyk w stacyjce i nie otwieram drzwi to raz sie da otwierac szyby z 5min a częściej jet tak że wogle się nieda po wyłączeniu silnika.
Może to jest jakiś lużny przekaźnik w tej poszce w drzwiach obok silniczka do szyb ? ostatnio zobaczyłem że tam dochodzi całkiem sporo kabli ;p
Za zamek dałem prawie 200zl nie byl to zamiennik
W temacie zapomniałem jescze napisać że podobny problem mam również z szybami elektrycznymi. Gdy wyłanczam silnik i zostawiam kluczyk w stacyjce i nie otwieram drzwi to raz sie da otwierac szyby z 5min a częściej jet tak że wogle się nieda po wyłączeniu silnika.
Może to jest jakiś lużny przekaźnik w tej poszce w drzwiach obok silniczka do szyb ? ostatnio zobaczyłem że tam dochodzi całkiem sporo kabli ;p
VW Golf IV 1.9 TDI 110KM
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tomcio-91 mam ten sam problem? co było przyczyna i jak rozwiazales problem?
No właśnie jescze nei rozwiązałem tego problemu
Paka19 mam do ciebie pytanie masz moze opadnięte troche drzwi ? Bo u mnie są troche opadnięte i żeby zamknąć musze mocniej nimi trzasnąć. I myśle że to to może być przyczyną gdzyż zamek nie zawsze dostaje mase, ale to tylko przyposzczenia
Paka19 mam do ciebie pytanie masz moze opadnięte troche drzwi ? Bo u mnie są troche opadnięte i żeby zamknąć musze mocniej nimi trzasnąć. I myśle że to to może być przyczyną gdzyż zamek nie zawsze dostaje mase, ale to tylko przyposzczenia
VW Golf IV 1.9 TDI 110KM