Przekaźnik problem z podłączeniem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam posiadam alarm RTX Tornado CS3 i mam funkcje w pilocie otwieranie bagażnika. Podłączyłem wszystko jak w schemacie jednak mi nie działa nawet nie ma napięcia na tym kablu od siłownika. Czytałem na innych forach ze trzeba podłączyć dodatkowa masę jednak nie wiem o co chodzi.Centralka Daje masę wiec nie wiem o co chodzi.
A tak podłączyłem :
85 dałem plus bezpośrednio z alarmu gdzie była centralka podłączona pod plus,
86 Kable z centralki otwieranie z bagażnika
87 kabel idący do siłownika i siłownik ten drugi kabel dałem pod masę .
w załączniku jest foto. Proszę o pomoc . Aha i jak tak podłączyłem to przekaźnik tak cyka jak przytrzymam w pilocie przycisk otwieranie z bagażnika
pin 87 brak napięcia do siłownika co źle zrobiłem???
A tak podłączyłem :
85 dałem plus bezpośrednio z alarmu gdzie była centralka podłączona pod plus,
86 Kable z centralki otwieranie z bagażnika
87 kabel idący do siłownika i siłownik ten drugi kabel dałem pod masę .
w załączniku jest foto. Proszę o pomoc . Aha i jak tak podłączyłem to przekaźnik tak cyka jak przytrzymam w pilocie przycisk otwieranie z bagażnika
pin 87 brak napięcia do siłownika co źle zrobiłem???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam bardzo mi pan pomógł problem rozwiązany . Mam jedno pytanie gdzie w golfie iV w klapie jest masa?
cała klapa to masa.vwtdi90 pisze:gdzie w golfie iV w klapie jest masa?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
na klapie nie ma masy, możesz wykorzystać brązowy kabelek idący do grzania szyby
Kolego vwtdi90, Jak wykombinowałeś otwieranie z pilota?? Klapa się po prostu otworzy, czy odskoczy sama do góry??
Nie robiłeś odcięcia zapłonu?? Mam identyczny alarm.
Nie robiłeś odcięcia zapłonu?? Mam identyczny alarm.
Klapa się tylko otwiera teraz czas na nowe siłowniki 500n z passata B5 i sprężynki to tego.Musze poszukać tej masy na klapie gdzieś musi być.
Odcięcie zapłonu mam zrobione z przekaźnikiem
Odcięcie zapłonu mam zrobione z przekaźnikiem
- Qto
- _
- Kontakt:
na samej klapie nie ma, jeżeli mowa o karoserii. Kabelek gdzie znajdziesz masę napisałem wyżejvwtdi90 pisze:Musze poszukać tej masy na klapie gdzieś musi być.
PS Nie piszemy posta pod postem, jest opcja "Edytuj"
- Qto
- _
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=5494114#p5494114" onclick="window.open(this.href);return false; - poczytaj, opis kabelków z klapy
No nie mów ,że na klapie nie ma masy,to że kable masowe do elementów w klapie idą z bagażnika ,nie znaczy że nie ma na niej masy ,przecież nie jest niczym odizolowana od reszty karoseri.Chyba ,że ma plastikowe zawiasy.
Jutro poszukam tej masy na klapie i dam znać. a jak nie będzie to przeciągnę kabel z bagażnika .
- Qto
- _
- Kontakt:
No nie ma, weź miernik i sprawdźedzio pisze:No nie mów ,że na klapie nie ma masy
po kiego ?? tam są kable masowe...vwtdi90 pisze:jak nie będzie to przeciągnę kabel z bagażnika .
Witam znalazłem masę na obudowie silniczka od wycieraczek czy tam mogę podłączyć małym konektorem kabelek.Bym najwyżej odkręcił jedna śrubkę i zamontował kabel.