Witam
Ostatnio chciałem podłączyć BX20 do oryginalnego centralnego, ale okazało się że nie posiadam takowego ponieważ jest założony uniwersalny sterownik marki magicloc typ ML-44IR.
Jak to teraz podłączyć?
ten mały wtyk nie był podłączony
instrukcja jaką znalazłem do magicloc - http://www.produktinfo.conrad.com/daten ... _de_en.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
instrukcja do carprotecta -
Pozdrawiam
Sterownik centralnego zamka - Carprotect BX 20
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
To nie jest instrukcja od tego sterownika ML-41IR
Kolory przewodow sie niby zgadzaja ale jest inne ulozenie przewodow we wtyczce.
Zamknij zamek w drzwiach kierowcy, podaj na przewod brazowy mase i zobacz czy zamek sie zarygluje.
Podaj mase na bialy i zobacz czy sie odrygluje.
Jezli tak po polacz brazowy z bialym i bialy z bialo-czarnym (ML41IR-CARPROTECT).
Wybierz schemat podlaczenia F2, oczywiscie reszte tez podlaczasz (zasilanie sterownika, kierunki)
Zamknij zamek w drzwiach kierowcy, podaj na przewod brazowy mase i zobacz czy zamek sie zarygluje.
Jezli tak po polacz brazowy z bialym i bialy z bialo-czarnym (ML41IR-CARPROTECT).
Wybierz schemat podlaczenia F2, oczywiscie reszte tez podlaczasz (zasilanie sterownika, kierunki)
Re: Sterownik centralnego zamka - Carprotect BX 20
Rozumiem, że mam podłączyć ML41IR tak jak było, a przewody od CARPROTECTa powpinać w kostkę(brazowy z bialym, bialy z bialo-czarnym, czerwony z czerwonym, czarny z czarnym) + osobno kierunki. Tylko nie rozumiem jak mam skorzystać z schematu F2. ?agrala pisze:To nie jest instrukcja od tego sterownika ML-41IR
stary wywal do kosza bx 20 , ja mam od roku prawie , guziki w pilocie tak wyrobione ze nie ma klikniecia , kiepski mega zasieg i strasznie sie pieprzy !
Re: Sterownik centralnego zamka - Carprotect BX 20
Dzięki agrala za naprowadzanie. Wszystko bangla jak należy, mogę zamykać kluczykiem i pilotem.
Pozdrawiam
Nic nie musiałem wyrzucać tylko podłączyłem do starej centralki. Co do zasięgu nie mam zastrzeżeń, kluczyki wyglądają bardzo estetycznie, są tylko wyraźnie lżejsze od oryginalnych. Dla mnie stosunek ceny do jakości na 5+kostex9 pisze:stary wywal do kosza bx 20 , ja mam od roku prawie , guziki w pilocie tak wyrobione ze nie ma klikniecia , kiepski mega zasieg i strasznie sie pieprzy !
Pozdrawiam
Powiem tak , wolałbym za 200 zł dobrrej klasy zamiennik niz taki syf jaki założyłem . To tylko moje zdanie . Na samym poaczatku wszystko ok . Po 3 miesiacach srubki od pilotow pordzewiały , guzik przestał działac ogólnie kiepskoo panie