Siemanko !
Mam mały problem jak mi się wydaje z alternatorem , a dokładniej pod czas jazdy gdy włączam radio zaczyna niesamowicie brzęczeć gdy staje np. na światłach to przestaje. Światła postojowe natomiast mrugają cały czas . Zastanawiam się czy na alternatorze są jakieś filtry od zakłóceń ... (Golf 3 GTI 97r AGG)
Pozdro
Zakłócenia na radiu i postojówkach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
zmierz czy napięci ładowania jest w miare stałe. "odzakłócacze" to metalowe osłony na fajkach i własciwe zmasowanie maski, ale i bez tego takich problemów być nie powinno. Coś tylko nam tu sugeruje miganie lamp więc sprawdź ładowanie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zmierzyłem napięcie , no więc na nie odpalonym silniku napięcie jest na poziomie ok. 14,7, gdy odpalam silnik spada minimalnie , ale gdy włączam inne odbiorniki prądu napięcie spada do 10-11 V, na wyższych obrotach nie sprawdzałem ponieważ nie miałem z kim, po wyłączeniu odbiorników wszystkich stała się rzecz dziwna bo zaczęły falować mi obroty dość mocno. Przypuszczam że to alternator , ale czy mogą być inne przyczyny? Jak mam usunąć problem?
Regulator napięcia! Napięcie nie może przekroczyć 14.4v, bo aku dostaje po dupie. Może i żarówki od tego też.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW