Przednia wycieraczka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przednia wycieraczka
Panowie mam problem z przednia wycieraczka w mk5. Na postoju nie chodzi a podczas jazdy wszystko w porządku. Czy mial ktos taki problem a moze jakieś rady co to moze być. Dodam ze tylna działa;) Z góry dziekuje .
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Przednia wycieraczka
a działa ci w trybie przerywanym? Pytam ponieważ w Mk5 jeśli masz w czasie jazdy włączone wycieraczki w trybie ciągłym to po zatrzymaniu się same automatycznie przechodzą w tryb przerywany,
Przednia wycieraczka
Też nie działają w trybie przerywanym na postoju, i jeszcze spryskiwacz nie dziala z przodu, z tylu jest ok.
Przednia wycieraczka
Na pewno nie manetka,przyczyna bardzo prosta,uszkodzony microstyk zamka maski(na zwarciu)układ widzi ,ę masz otwartą maskę i dlatego tak się dzieje,odepnij go od instalacji lub obetnij kabel i zobaczysz ,że wszystko zadziała.
- doggie
- V.I.P.
Przednia wycieraczka
możliwe edzio że masz rację, zapomniałem o tej opcji bo ja miałem pełen FIS ze wskazaniem otwartej maski więc byłoby widać, generalnie zachowanie wycieraczek wskazuje na mikrostyk aby nie dopuścić do uszkodzenia przy otwartej masce
Re: Przednia wycieraczka
A czy wtedy nie powinna palic sie kontrolka ze maska otwarta? bo nie swieci sie ona na wyświetlaczu.
- doggie
- V.I.P.
a jaki masz FIS i MFA? nie w każdym Mk5 jest kontrolka otwarcia maski a może inaczej - w niewielu jestoczek29 pisze:A czy wtedy nie powinna palic sie kontrolka ze maska otwarta? bo nie swieci sie ona na wyświetlaczu.
A zebym ja to wiedzial co to jest ten FIS i MFA;) to moze bym i odpowiedział ale zapewne chodzi wam o wyświetlacz po mojemu. jeżeli tak to mam chyba standard bo np. spalania nie pokazuje:)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Przednia wycieraczka
już dawno byś poszedł do auta, otworzył maskę...odłączył krańcówkę i sprawdził czy pomogło.
Przednia wycieraczka
popieram w 100%.Qto pisze:już dawno byś poszedł do auta, otworzył maskę...odłączył krańcówkę i sprawdził czy pomogło