Montaż wskaźników (BOOST)

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

dudiZ
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: dudiZ » pt maja 17, 2013 17:12

Witam, mam problem z podpięciem wskaźnika doładowania, wszędzie opisują jak i gdzie podpiąć sensor ,a nic nie ma od strony elektrycznej. Nie do końca jestem pewny jak jak to zrobić a nie chciałbym czegoś uszkodzić.
Dostałem taka instrukcje:
Obrazek

A tutaj zdjęcia kabelków:
Czujnik ciśnienia:
Obrazek

Zegar:
Obrazek

I ja rozumiem to tak, że z lewej strony od czujnika idą 4 kable czerwony plus podpinam pod stacyjkę/światła czy co tam kto chce, czarny minus.
Po środku mamy 2 kable które wpinamy pod czujnik doładowania: czarny do czarnego czerwony do żółtego?(byłby to z sygnałem?) i czerwony od czujnika do plusa (obojętnie gdzie? czy też pod zasilnia włączane światła/stacyjka co by pod napięciem nie było cały czas?).

Co z pozostałymi 4 kablami od prawej strony? Z instrukcji wnioskuje że nic tam nie podpinamy.
W pkt. 10 instrukcji chodzi o podświetlanie, o który żółty i biały chodzi? Czy to mogą być te z lewej co podpinam zasilanie na zegary? To wystarczyło by żeby zółty/biały połączyć z czerwonym? Panowie POMOCY! ;)

Link do galerii:
https://picasaweb.google.com/1014457093 ... directlink

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: matisim » pt maja 17, 2013 20:56

ta przejściówka Ci nie jest potrzebna, tzn ten kabelek z dwoma wtyczkami, on daje zasilanie na pozostałe zegary jak takie masz.

-czarny (masa)
-czerwony (stały plus)
-biały ( plus po stacyjce ale wtedy mamy kolor podświetlania biały)
-pomarańczowy ( drugi plus po stacyjce ale razem z białym daje kolor podświetlania czerwony)

z kolorem podświetlania zależy od wersji jaką masz.

sam czujnik chyba najlepiej podłączyć po zapłon, u mnie było tytlko tak że wpiąłem kable w zegary dałem zasilanie na zegar i wszystko działało :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”