Witam,
Mam problem ze swoim Golfem IV 1,9 TDi AHF. Wymieniałem turbo i odłączyłem sterownik silnika, żeby móc podać olej na turbine bez odpalania silnika. Po tym podłączyłem sterownik i już nie mogłem odpalić auta. Po przekręceniu kluczyka nie włącza się kontrolka świec zapłonowych, szaleje wyświetlacz od klimatyzacji i później pokazuje dziwną temperaturę np. -51 stopni Celsjusza, dodam, że po podłączeniu kabla vag nie mogę się połączyć z sterownikiem silnika.
Pozdrawiam
rozrusznik kręci ale silnik nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zazwyczaj do tej operacji wystarczy kostkę zdjąć z pompy wtryskowej . Pewnie masz źle założoną kostkę do sterownika , nie siedzi prawidłowo w prowadzeniu .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Re: rozrusznik kręci ale silnik nie odpala
ok, sprawdzę podłączenie. a czy mógł się rozkodować immobilizer?
Wtedy raczej migałaby Ci jego kontrolka a silnik odpalałby na sekundę po czym gasł.
- VW krzychu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sprawdź piny na wtyczce sterownika, często przy wkładaniu wtyczki można skrzywić jakiś pin na złączu.
DigiTech Katowice-> PROMOCJA na CHIPTUNING
autoelektronika, diagnostyka, chiptuning, hamownia obciążeniowa, DPF/FAP deaktywacja
autoelektronika, diagnostyka, chiptuning, hamownia obciążeniowa, DPF/FAP deaktywacja
silnik nie odpala, problem ze sterownikiem
sprawdzałem połączenia i wtyczki i nic nie pomogło, dalej jak jest tak było, bezpieczniki sprawdziłem, dodam że był przepalony bezpiecznik od świec żarowych. ale dalej nic :/ właśnie sprawdziłem przekaźniki i po przekręceniu kluczyka przekaźniki 100 i 109 stykają natomiast 103 nie, nawet po przesterowaniu go ręcznie nic to nie daje.