Centralny nie działa z pilota
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem, nie działa otwieranie i zamykanie z pilota, kluczykiem działa poprawnie.
Po podłączeniu do kompa wyskoczył błąd:
00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
Macie jakieś porady co może być nie tak? i co mam sprawdzic?
Mam problem z centralnym zamkiem, nie działa otwieranie i zamykanie z pilota, kluczykiem działa poprawnie.
Po podłączeniu do kompa wyskoczył błąd:
Macie jakieś porady co może być nie tak? i co mam sprawdzic?
Re: Odp: Centralny nie działa z pilota
Pytanie czy otwieranie z pilota jest fabryczne czy dokładane.
Rozumiem, że baterię sprawdziłeś?
Rozumiem, że baterię sprawdziłeś?
Dioda na pilocie miga więc wnioskuje że pilot dobry. Centralny jest fabryczny
mam tylko jednego pilota niestety:) spróbuje dopisac pilota w najbliższym czasie. Polecisz mi jakies sprawdzony sposób?
Re: Odp: Centralny nie działa z pilota
Jak masz interfejs to najprościej nim.
Jeśli nie to poprzez gmeranie w zamku. Jest instrukcja na forum. Nie pamiętam dokładnie jak to wygląda, bo zawsze robię to kompem.
Podpowiedź: jak masz jeden kluczyk, to będziesz musiał wydłubać wkładkę i zamknąć auto śrubokrętem.
Jeśli nie to poprzez gmeranie w zamku. Jest instrukcja na forum. Nie pamiętam dokładnie jak to wygląda, bo zawsze robię to kompem.
Podpowiedź: jak masz jeden kluczyk, to będziesz musiał wydłubać wkładkę i zamknąć auto śrubokrętem.
Dziś podłączyłem interfers do auta, po wybraniu kanału 01 zobaczyłem coś takiego
co to może oznaczać?
co to może oznaczać?
odłącz aku podłącz, w adaptacji wybierz kanał 00 - wartosć 0 test i save
wyłącz stacyjkę włącz i daj znać co się pojawiło
wyłącz stacyjkę włącz i daj znać co się pojawiło
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
jeśli nadal masz problem z błędem
to najpierw może jednak zajmij się usunięciem tego błędu. Jeśli zamek jest sprawny to by wypadało podmienić komfort bo w nim może być przyczyna.dethrax pisze:00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Wiec to może być wina modułu konfortu? czy jeśli wymienie problem z centralnym może zniknąć? Dodam też ze nie mogę połączyć się z centralnym zamkiem poprzez interfejs.
-
- Użytkownik
jezeli posiadasz moduł komfortu z central zamkiem sie nie połaczysz on steruje zamkamidethrax pisze:odam też ze nie mogę połączyć się z centralnym zamkiem poprzez interfejs.
a tudethrax pisze:Wiec to może być wina modułu konfortu? czy jeśli wymienie problem z centralnym może zniknąć? Dodam też ze nie mogę połączyć się z centralnym zamkiem poprzez interfejs.
to gdzie to odczytałeś? w 35 - centralny zamek czy w 46 - komfort?dethrax pisze:Po podłączeniu do kompa wyskoczył błąd: