siłownik tylnej klapy slave itd

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
sparco31
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sparco31 » wt wrz 10, 2013 22:20

Witam szukałem na forum i znalazłem jeden w miarę sensowny temat : viewtopic.php?f=14&t=233807&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
natomiast nic nie ma napisane o specyfikacji tego siłownika "SLAVE".
Chciałem zamontować taki siłownik ,który uniesie klapę do góry ,a nie sprawi ,że ona tylko odskoczy po wciśnięciu przyciska (ori USA).
Także moje pytanie brzmi jaki siłownik można zastosować by to ładnie współgrało ze sobą i klapa unosiła się do góry?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr wrz 11, 2013 09:24

sparco31, po pierwsze muszą być sprawne fabryczne teleskopy na tyle że po wcśnięciu przycisku klapa sama idzie do góry, tego przecież żaden siłownik nie spowoduje bo siłownik tylko odblokowuje zamek , a do tego starczy dowolny 5 lub 7 kg viewtopic.php?t=117811" onclick="window.open(this.href);return false;
Zmajstrowanie samoczynnego elektrycznego czy pnumatycznego otwierania klapy do góry do całkeiem inna sprawa nie wiem czy ktoś to robił wogóle

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
sparco31
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sparco31 » śr wrz 11, 2013 13:39

Teleskopy są wydaje mi się sprawne tyle ,że aby klapa już sama uniosła się do góry to trzeba ją podnieść na jakieś 10-15 cm. W golfie IV widziałem właśnie taki motyw : " onclick="window.open(this.href);return false; a w opisie "wykorzystalem silownik od otwierania wlewu paliwa golf IV
wiazke, ze wzgledu iz nie posiadam tylnej wycieraczki- to sie wlasnie nia posluzylem- wiec nie musialem ciagnac kabla od silownika do przycisku."
Także zastanawia mnie tylko ta kwestia, z podłączeniem były najmniejszy problem. Tak jak sprawdzałem Twój link ,po wciśnięciu przycisku klapa "odskakuje".

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 13, 2013 18:27

no owszem odskakuje, ale tobie o ile rozumiem chodzi o to żeby się sama otwarła do góry, tego nie zrobisz montując siłowniki przy zamku przecież, coś klapę musi podnieść, a fabrycznie sa tylko te dwa teleskopy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
sparco31
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sparco31 » ndz wrz 22, 2013 19:59

Czyli jedyna możliwość to zabawa z teleskopami i to nie fabrycznymi? widziałem gdzieś z nowej skody takie siłowniki miały taką sprężynę zamocowaną, ale nie jestem pewien no i kwestia finansowa takiego bajeru.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”