VW Bora zablokowane tylne drzwi

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

jarekb_2006
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jarekb_2006 » wt paź 15, 2013 01:20

Witam mam problem z drzwiami w borze które się zablokowały są to drzwi tylne prawe drzwi są zaryglowane silniczek w zamku się nie uruchamia. Ciągnięcie za wewnętrzną jak i zewnętrzną klamkę nic nie daje.Prawdopodobnie spalił się silniczek w tych drzwiach bo napięcia we wtyczce przy słupku prawidłowe podłączałem też zasilanie bezpośrednio na wtyczkę w zamku i żadnej reakcji.Zdemontowałem już boczki drzwi więc mam dostęp do zamka ale jak go otworzyć nie niszcząc zamka pewnie jest jakiś sposób a jeżeli trzeba niszczyć to jak się do tego zabrać ?

Aligator30
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Aligator30 » wt paź 15, 2013 07:28

witam jarekb_2006, luknij w temat
viewtopic.php?t=135786" onclick="window.open(this.href);return false;

jarekb_2006
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: VW Bora zablokowane tylne drzwi

Post autor: jarekb_2006 » wt paź 15, 2013 23:58

Niestety na razie niewiele mi to pomogło bo nie wiem jaką zapadkę podważyć próbowałem wszelkich sposobów ale nic nie puszcza.Jak kupię nowy zamek to rozwalę obudowę wysypię cały środek i może wtedy otworzę szkoda bo mam częściowo sprawny zamek od drzwi przednich i może silniczek by spasował no chyba że jeszcze ktoś ma sposób na otwarcie tego zamka.

Awatar użytkownika
hayperekpo
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: hayperekpo » śr paź 16, 2013 11:39

jarekb_2006, niekoniecznie musiał się spalić silniczek - przerabiałem już temat, gdzie po prostu zablokowała się zapadka i silnik mimo podania napięcia nie mógł się ruszyć.

Obrazek
Zanim zapytasz na PW, skorzystaj z forumowej szukajki, FAQ i wujaszka Google

jarekb_2006
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: VW Bora zablokowane tylne drzwi

Post autor: jarekb_2006 » pt paź 18, 2013 00:24

Zamek wreszcie działa tak jak pisałem zakupiłem zamek używkę nawet tanio jak na orginał bo za 40 zł i rozpołowiłem ten w samochodzie po czym wywaliłem z niego mechanizmy .Dopiero po takim zabiegu otworzyłem drzwi bez większych problemów silnik w starym zamku nie działał mimo podłączenia napięcia bezpośrednio na jego styki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”