1.3 NZ nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.3 NZ nie odpala
Witam, z moim golfem jest następujący problem. Po przekręceniu kluczyka na ostatnią pozycję do rozruchu nic się nie dzieje. Zmieniłem kostkę stacyjki i nic. Rozrusznik na stole pracuje idealnie. Co to może być?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
1.3 NZ nie odpala
Sprawdzałeś czy pojawia się napięcie na kablu do elektromagnesu - jedyny cienki który idzie do rozrusznika, jest na wsuwkę lub przykręcony małą śrubką.
- italiano_83
- V.I.P.
1.3 NZ nie odpala
A co ma kontrolka do tego, szukasz przyczyny przecieżmariuszt0 pisze:Kontrolka zapala się po przekręceniu kluczyka
- italiano_83
- V.I.P.
1.3 NZ nie odpala
To sprawdź jeszcze napięcie jakie się tam pojawia .. powinno być zbliżone do tego na akumulatorze, próbówka się zapali i przy 6v.mariuszt0 pisze:W sensie że próbierka mi się zaświeca przy przekręceniu stacyjki na rozruch.
Próbowałeś uruchomić rozrusznik na krótko - zwierając styki ?
1.3 NZ nie odpala
Kolego ja bym sprawdził kable, spróbował na krótko jak kolega wyżej proponuje, albo wcześniej minus podciągnąć do rozrusznika bezpośrednio z akumulatora bo możesz mieć też słabą masę.
1.3 NZ nie odpala
Rozrusznik po podpięciu na krótko nie chciał kręcić to wymontowałem go z samochodu. Na stole zębatkę zatrzymam w rękach więc nie ma mowy żeby obrócił silnikiem. Czyli problem rozwiązany.