Pompka paliwa nie wyłącza się
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem ponieważ u mnie w golfie mk4 2.0 benzyna, nie wyłącza jak normalnie po 10 sekundach po przekreceniu kluczyka,tylko chodzi cały czas
ARONS
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
To może opisz problem jeszcze raz...
po przekręceniu kluczyka na zapon pompka załącza się dosłownie na chwilę...po wyłączeniu zapłonu pompka nie pracuje. Więc ciężko określić o co Ci chodzi...
Podaj też kod literowy silnika i rocznik
po przekręceniu kluczyka na zapon pompka załącza się dosłownie na chwilę...po wyłączeniu zapłonu pompka nie pracuje. Więc ciężko określić o co Ci chodzi...
Podaj też kod literowy silnika i rocznik
Przepraszam juz poprawiam.Golf Mk4 2.0 benzyna smbol silnika APK. W każdym golfie tak miałem ze jak przekręciłem kluczyk tak aby kontrolki się zapalily, to pompka paliwo pracowała przez chwile i się automatycznie wyłączają.a w w
w tym golfie pracuje bez przerwy, przekaźnik jej nie rozlacza. Czy tak ma być, czy coś jest nie tak?
w tym golfie pracuje bez przerwy, przekaźnik jej nie rozlacza. Czy tak ma być, czy coś jest nie tak?
ARONS
- Qto
- _
- Kontakt:
Coś jest nie tak, na początek spróbowałbym podmiany przekaźnika pompy, zdaje się że masz przekaźnik nr 409
To jest czwarty przekaźnik z numerem 53 umieszczony pod kierownicą czy może jest jeszcze jakiś inny?
ARONS
- Qto
- _
- Kontakt:
na samym dole...na lewo od przekaźnika wycieraczek, tego dużego. Na pewno nie 53.
U mnie ktoś wsadził w miejsce 409 pompka paliwa, przekaźnik 370 wentylatora
ARONS
Przekaźnik wymieniłem i teraz wszystko jest ok.DZIĘKUJĘ ZA POMOC
ARONS